Business

Er man dyreinteresseret, så er Vejlerne i Nordvestjylland formentligt et af de steder, man kender allerbedst. Men der er langt derud, hvis man gerne vil afsted samlet, og ikke har transportmuligheder til rådighed.

Virksomhed

Østjydsk Turistbusser

Adresse

Nordskovvej 33, 8260 Viby J

Telefon

86 19 54 00

E-mail

info@ojtb.dk

Webside

https://www.ostjydskturistbusser.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. august

Tre dyr du kan finde ved Vejlerne i Nordvestjylland

Er man en større gruppe af dyreinteresserede mennesker, der gerne vil til Vejlerne, så kan det være svært at finde en lejebil, der passer til. “Minibus leje” er oftest blandt de ting folk googler mest, når de skal finde et køretøj, der kan huse op til ni mennesker.

Det er formentlig også en minibus, der skal lejes, hvis man gerne vil afsted samlet og opleve det magiske dyreliv, som Vejlerne kan byde på. Når man så er derude, så kan man til gengæld møde mange spændende og til tider sjældne gæster. Nogle af dem er beskrevet herunder.

Sølvhejren er flyttet ind

Den før så sjældne gæst i Danmark, Sølvhejren, er for alvor flyttet ind på Vejlerne. Fuglen, der er på størrelse med dens mere almindelige artsfælle fiskehejren, var ellers en sjælden gæst på dansk territorium. Men på de sidste ti år, er bestanden af de karakteriske hejrefugle kun gået en vej - og det er opad. Det er dog indtil videre kun i Vejlerne, hvor man kan finde Sølvhejrene, da dette er det eneste sted i Danmark, der lever op til deres levestandard og forhold.

I skovene omkring Vejlerne er sågar Danmarks eneste koloni af sølvhejrere som man, hvis man kigger godt efter, kan få øje på i træernes toppe. Det er nemlig kun i de allerhøjeste grantræer, hvor sølvhejrerne bygger deres reder. Har man endnu ikke set fuglen, kan et besøg til Vejlerne derfor være en ideel.

Nordeuropas største rovfugl er også på plads i Vejlerne

En ligeså flittig gæst ved Vejlerne er den glubske dræber, Havørnen. Fuglen, der er Nordeuropas største rovfugl, kigger ofte forbi Vejlerne for at finde mad og derfor kan man, hvis man er tålmodig og en smule heldig også få et glimt af den majestætiske fugl. Fuglen kan ses hele året rundt, og er dermed en af de faste besøgene ved Vejlerne, hvor der er findes op til ti forskellige rovfugle, der alle jager efter deres bytte i området. Udover Havørnen, så kan Fiskeørnen sommetider også spottes i området ligesom rovfuglene falk, våger og høge også kan observeres.

Rådyr, dådyr og kronvildt i skovene

Der er naturligvis også andre beboere end fuglene ved naturområdet Vejlerne. Faktisk er der indtil flere hjortearter, der i flokke turnerer området omkring vejlerne. Det gælder både rådyr og dådyr, der er næsten på daglig basis spottes i områderne på marker og i skovene ved Vejlerne.

Men derudover kan man også være heldigt at løbe ind i en flok Krondyr, der også patruljerer området i større flokke. De kan specielt ses ved enten morgengry eller ved skumringstid, da det er der, de fleste hjorte uforstyrret kan finde mad. Det kræver dog tålmodighed, hvis man vil finde krondyret, da det ofte er sky og ikke er meget for menneskelig kontakt. Af andre pattedyr udover hjorte, kan man også støde på ræve, grævlinger, oddere og måske endda en ulv i området.