Business

Skueglas kan bruges til mange ting.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 15. juli

Skueglas – hvad er det? Og hvad skal du bruge det til?

Måske har du ofte hørt om skueglas, men er du ikke helt sikker på, hvad det er for en størrelse, og hvordan det helt præcist bruges, kan du blive meget klogere på det her.

Hvad er skueglas?

Skueglas er en komponent, der sættes ind i et rørsystem. Et skueglas kan udføres i mange forskellige materialer, ofte med en del af komponenten udført i et transparent materiale. I mange tilfælde vil skueglasset være i samme materiale som det system, det skal være en del af. Det kan være rustfast stål, syrefast stål eller kulstofstål. Det kan også være plastmaterialer som PP, PVS eller PVDF.

Dog kan du få specialtilpasset skueglas, så det altid passer til det rørsystem, som det skal være en del af – og så det lever op til dine behov. Med andre ord kan det designes og skræddersyes præcis til dine formål.

Hvad bruges skueglas til?

Skueglas bruges til at observere et medie eller en proces, og derfor anvendes det ofte til rørledninger og andre lukkede anlæg eller indsvejsning i procesbeholdere.

Eftersom skueglasset, som også ofte kaldes kigglas, glukglas eller inspektionsglas i fagtermer, skal anvendes til at overvåge eller observere en proces, er en del altså ofte udført i gennemsigtige materialer, så det er muligt at kigge ind. Det kan blandt andet være en observation af væskeflow, farve i en væske eller identificering af partikler.

Skueglas er anvendeligt inden for et væld af brancher, der skal have mulighed for at følge med i en proces udefra. Det gælder blandt andet for brancher inden for medicin, transport, fødevarer og marine, hvor der skal holde øje med flydende væsker, faste masser eller luft, varme og gas.

Hvordan er skueglas opbygget?

Der er ikke kun én måde, hvorpå skueglas kan være opbygget. Der er flere forskellige. Det giver tilsvarende mange forskellige muligheder for at overvåge et medie eller en proces.

En standard udformning er ofte en uden indvendige komponenter. Her er det udelukkende muligt at identificere væske og -flow. I det tilfælde er skueglasset ofte opbygget som et slags koøje, der er monteret på en tanke eller et rørsystem. I andre tilfælde kan du få en mere avanceret opbygning – eksempelvis med et roterende vingehjul, der har til formål at vise det tempo, som væsken løber gennem skueglasset i. Det kan være vidt forskelligt til vidt forskellige formål. Ligesom der også findes et væld af forskellige typer bearbejdning af glas. For eksempel bruges hærdet glas af høj kvalitet til situationer, hvor det er vigtigt at glasset har større modstandsdygtighed mod høje temperaturer og tryk.

Om det er skueglas, hærdet glas, eller en hel tredje typer, der er den bedste løsning til din situation, er noget, du i samarbejde med en specialist kan finde ud af. Tøv derfor ikke med at drøfte din udfordring med en professionel for at finde den bedste løsning.