Business

Mange mennesker bor på få kvadratmeter rundt omkring i Danmark, enten i en lejlighed eller i et lille rækkehus.

Virksomhed

AUBO køkken & bad

Adresse

Vævervej 19-23, 7490 Aulum

Telefon

97 47 35 00

E-mail

aubo@aubo.dk

Webside

https://www.aubo.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 1. oktober

Sådan indretter du dig bedst på få kvadratmeter

De få kvadratmeter behøver ikke at begrænse mulighederne for indretning og opbevaring af alle ens ejendele, så længe man tænker lidt kreativt. Her er nogle gode tips til, hvordan du kan indrette dig flot og praktisk i et lille boligareal, så du får plads til alle dine ting, uden at det roder og føles for trangt og mørkt.

Invester i møbler der kan forstørres eller forandres ved lejlighed

Til et lille hjem, hvor der ikke bor mange personer, er det ofte ikke nødvendigt med de helt store møbler som eksempelvis spisebord. Dog er det rart at kunne have plads til gæster, så derfor kan en løsning være at finde et bord, der til hverdag er lille og praktisk, og som kan forstørres ved lejlighed. Der findes mange smarte løsninger på borde, hvor bordpladen enten kan trækkes ud under og forlænges, eller hvor enderne på bordpladen er klappet ned langs siden, og derved kan klappes op, så bordet bliver større. Du kan også overveje et chatol som opbevaringsplads, hvor du kan klappe en bordplade ned, så du får dig et lille kontorhjørne.

Udnyt al plads

På få kvadratmeter er det essentielt, at al plads bliver udnyttet. Eksempelvis er der ofte meget uudnyttet plads under en seng eller oven på køkkenskabe, og hvis pladsen er trang, er det bare om at få brugt disse steder til opbevaring. Køb dig for eksempel et par bedrollers, der kan rulles ind under sengen, eller find nogle dekorative kurve eller kasser, der både vil pynte og være praktisk oven på skabe. Også køkkenskuffer bør udnyttes mest muligt – eksempelvis er der i mange køkkener en fodliste under skuffer og skabe, som skal skjule det mellemrum, der er ned til gulvet, og hvorfor ikke installere skuffer her også? En flad skuffe nederst i køkkenet er god til de flade køkkenredskaber, der ikke bliver brugt så ofte, men som stadig er nødvendige at have. Få inspiration til køkkenindretning hos AUBO i Thisted.

Udskift skabe med kroge og ophæng

I små rum kan der let virke trangt, dystert og mørkt, hvis der bliver alt for proppet med ting. Derfor kan det sommetider være en fordel at indrette med flere kroge og ophæng på væggene end skabe. Hvor du eksempelvis ville have et skab med en bøjlestang i soveværelset eller garderoben, kan du installere en frithængende bøjlestang, enten fra loftet, ud fra væggen eller mellem to skabe. På den måde bliver der mere luft i rummet, og du har samtidig en smart og praktisk løsning til dine bøjler. Du kan også overveje at hænge køkkenudstyr op på kroge på væggen, så du sparer noget skabs- og skuffeplads. Du bør også overveje, hvilken farve de skabe og andre møbler, du er nødsaget til at have, er. Hvis pladsen er meget trang, er det måske ikke den bedste idé med de helt mørke møbler. På den anden side kan det give en god kontrast til et minimalistisk hjem at have få, rå og mørke genstande i hjemmet.