Business

Det er officielt efterår 2019, og det betyder også, at vinteren er på vej.

Virksomhed

Schiedel Isokern

Adresse

Industrivej 23, 7470 Karup J

Telefon

70 10 20 11

E-mail

salg@schiedel.dk

Webside

https://www.schiedel.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. oktober

Sådan får du pejs i dit hjem

Hvis du mindes sidste års vinter, kan du nok også huske den kulde, der følger med. Og derfor har du måske også overvejet, om en pejs kunne være den perfekte, tidlige julegave til dig selv og din familie i år.

Disse ting skal du overveje, før du køber en pejs

Udvalget af pejse på både dansk og internationalt marked er enormt - det vil sige, at du skal undersøge tingene grundigt, i stedet for med det samme at give dig i kast med at installere den første og bedste pejs, du ser.

Det mest konkrete er selvfølgelig, hvorvidt du har plads til en pejs, samt hvor den skal placeres. Med en pejs følger en skorsten, og denne skal der også være plads til. Hvis der allerede eksisterer en skorsten i huset, bør du overveje, om du vil have en pejs, som kan passe dertil.

Det er også vigtigt at overveje pejsens størrelse. Den skal passe til din bolig og dit rum størrelsesmæssigt, så den må hverken være for stor eller for lille. Der skal undersøges, om der er tilstrækkelig lufttilførsel, hvis du tænder op i en eventuel pejs.

Husk desuden at have dit gulv og vægge in mente af sikkerhedsmæssige årsager.

Du bør derudover overveje, hvad du vil bruge en pejs til. Er det som et hyggeligt element i stuen, eller er det af temperaturmæssige årsager? Hvad er dit budget, når det kommer til pejs? Hvor mange penge vil du bruge på at fyre op i den?

Undersøg mulighed for pejs grundigt, inden du køber.

Vil du hellere have en indbygget pejs i væggen? Overvej en pejseindsats

Hvis du hverken kan finde plads eller har mulighed for at have en fritstående pejs i din bolig, kan du i stedet overveje en pejseindsats.

En pejseindsats er en pejs, som allerede har en ramme af typisk pimpsten. Ovenpå rammen placeres en skorsten. Derefter indsættes pejseindsatsen i en eksisterende væg i dit hjem - og det foregår uafhængigt af tagkonstruktion og forbrændingsluft.

Du kan købe en ny pejseindsats til hjemmet på adskillige online websteder eller i fysiske butikker. Ligesom med en pejs bør du gøre dig dine overvejelser.