Business

Det er ofte enormt svært at finde på den perfekte gave til en ven eller et familiemedlem. Hvad giver man til personen, der allerede har det, de har brug for?

Virksomhed

GaveAvisen.dk

Telefon

22419981

E-mail

kontakt@gaveavisen.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 5. marts

Oplevelsesgaver er oplagte til alle

Oplevelsesgaver er blevet populære, da de netop tackler den problemstilling, og man undgår at give gaver, der alligevel bare bliver byttet.

Mulighederne er mange

Oplevelsesgaver spænder over alt fra spa tur til flødebollekursus til racerkørsel. Det kan være afslappende, adrenalinfyldt, lærerigt, grænseoverskridende og bare generelt noget, du slet ikke vidste, man kunne gøre. Så kig på mulighederne. Der er helt sikkert noget for alle.

En af de store fordele ved oplevelsesgaver er, at der er så mange muligheder at vælge imellem. Du kan være sikker på, at det ikke er en gave, personen allerede har fået af en anden, og selv hvis det skulle ske, kommer to oplevelser aldrig til at være helt ens.

Brug noget tid på at undersøge, hvad der er at vælge imellem. Det har været normalt at give gavekort til caféer og biografer i mange år, men i virkeligheden er der mange flere ting, man kan give som oplevelsesgave, end man lige skulle tro. Ved at kigge gennem mulighederne finder du måske noget, du aldrig selv ville have kunne finde på, men som faktisk er den perfekte gave til den person, du giver den til.

Inviter dig selv med

En stor fordel ved at give en oplevelsesgave er, at du i princippet også kan give gaven til dig selv. Hvis du giver en oplevelse med henblik på, at det er dig og gavemodtageren, der skal ud på oplevelsen sammen, så får du også selv noget ud af gaven.

At lægge op til, at I skal lave noget sammen, er desuden en rigtig god måde til at vise, at du gerne vil lave noget sammen med gavemodtageren. At vise, at man er interesseret i at bruge tid sammen og få nye oplevelser sammen, kan betyde rigtig meget og i være en rigtig god gave i sig selv. Det kan derfor godt betale sig at finde en gave, der passer til jer begge.

Hvis du slet ikke har mulighed for at finde en oplevelsesgave, I kan lave sammen, så er der også bare muligheden for at give den som den, og lade personen selv bestemme, hvem de vil have med.

Vis din omtanke

Selvom det er hyggeligt og et godt signal, at du selv gerne vil med på oplevelsen, så husk dog altid, at det er modtagerens interesse der skal være i fokus. Så selvom du måske godt kunne tænke dig at prøve bridgewalking, så er det et rigtig skidt valg, hvis modtageren lider helt vildt af højdeskræk.

Når du vælger oplevelsesgaver, skal du først of fremmest sætte dig ind i modtagerens interesser. Hvad ville de godt kunne tænke sig at prøve? Måske er der noget, de selv har nævnt, eller også kan det være, de har en interesse, der kan udnyttes gennem en oplevelse. Det kunne måske være en spændende udendørs oplevelse, hvis personen godt kan lide natur og dyr. Det kan også være, at personen er glad for madlavning, og så kan du give dem en tur på flødebollekursus. Ved at vælge noget, der passer til deres interesse, viser du omtanke og respekt.

Bedre for miljøet

En fordel ved oplevelsesgaver, som man nogle gange ikke tænker på, er at det faktisk kan være bedre for miljøet. I et samfund, hvor vi køber alt for mange ting og smider alt for meget ud, er en ikke-fysisk gave faktisk et godt valg. Den ender ikke i skraldespanden eller bagerst i skabet.

Hvis gavemodtageren faktisk ikke mangler noget fysisk, så hvorfor ikke give dem en uforglemmelig oplevelse i stedet?