Business

Mange nordjyder vælger at hive teltpløkkerne op og drage mod Danmarks hovedstad København.

Virksomhed

BoligtilBolig.dk

Adresse

Asylgade 13, 5000 Odense C

Telefon

70 20 24 68

E-mail

kundecenter@boligtilbolig.dk

Webside

http://www.boligtilbolig.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. februar

Flere vælger at flytte over broen: Her er grundene

I denne artikel kan du læse om nogle af de ting, folk der flytter til Sjælland siger om årsagen til deres valg.

Studerende

De fleste unge danskere, som vælger at flytte fra Jylland til Sjælland, gør det i forbindelse med, at de skal studere. Her er det primært kollegier og dele boliger, som bliver benyttet. Det er typisk unge personer i alderen 18-25, som siger, at studierne er grunden til, de flytter.

De uddannelser, som er mest populære på Sjælland og i København er: Pædagoguddannelsen, som den mest populære, sygeplejerske uddannelsen er den anden mest populære og det tredje mest populære valg af studie, er dem, som vælger at læse medicin.

På listen over mest populære uddannelser på Sjælland og i København, finder man også uddannelser som diplomingeniør, civilingeniør, socialrådgiver, jura og markedsføringsøkonom.

Gode jobmuligheder og god løn

Den andenstørste grund til at flere jyder vælger at flytte til Sjælland, er fordi, de mener, at der er bedre jobmuligheder, eller fordi de i forvejen er blevet tilbud et arbejde derovre. Her er det ofte personer i alderen 25 og op efter, som bruger denne grund.

Det giver også god mening, da mange af de store danske virksomheders hovedkontorer er placerede på Sjælland.

Mange af de personer, som vælger at flytte til Sjælland grundet jobmuligheder, har typisk også studeret på Sjælland, og er så flyttet hjem til Jylland igen, efter studierne er overstået.

De sidste mange år har der også været en stor forskel i gennemsnitslønnen på henholdsvis Sjælland og Jylland. Her er det Sjælland, som helt ligger i den høje ende, når der kigges på gennemsnitsløn. Mange nyuddannede jyder ser derfor også dette som en mulighed for at flytte til Sjælland og kickstarte deres karriere med en lidt højere løn.

De regioner, som har den højeste gennemsnitsløn er: Hovedstaden som den første, Sjælland som nummer to og Midtjylland som nummer tre. Nordjylland ligger på en femte plads, når det kommer til gennemsnitslønnen i regionerne i Danmark.

For oplevelsens skyld

Den sidste grund, som mange giver, er, at de gerne vil opleve, hvordan det er at bo i København. Der er så mange spændende ting i København, som man bare skal se og opleve. Du kan for eksempel, lige gyldigt hvad klokken er, altid gå ned på hjørnet og få en kebab eller en pizza.

Den københavnske befolkning strækker sig meget mellem både nationaliteter og sprog, så det er ikke unormalt at blive betjent i en butik på engelsk eller svensk.

Det er også okay at snakke med personer, som du ikke kender i København. Her i Jylland bliver man ofte opfattet som en anelse mærkelig, hvis man taler til en person i offentligheden, man ikke kender. Det er helt normalt i København at alle snakker med alle, og man kan sagtens få en hurtig sludder med personen bag en i køen i supermarkedet.

Er du interesseret i at flytte til Sjælland?

Hvis nogle af de nævnte årsager er skyld i, at du selv er blevet interesseret i at vide mere om, hvad dine muligheder er, så kan du altid kigge på boligtilbolig.dk og se, om der er noget, der tiltrækker dig..

Hos boligtilbolig.dk hjælper de dig ikke kun med at finde en ny bolig - de hjælper også med at sælge din gamle bolig.