Business

Broderi er en udsmykning på tøj eller andre stoffer.

Virksomhed

Rito

Adresse

Gyrovej 1, 7800 Skive

Telefon

+45 71 99 98 44

E-mail

info@rito.dk

Webside

https://rito.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. april

Broderi er det nye sort

Broderi er lavet af tråd, der er syet på noget stof i forskellige former og farver for at skabe smukke mønstre.

Hvad kan man med broderi?

Broderier kan være stukket med tråde af silke, uld, hør, bomuld, guld eller sølv. Broderi kan ses på klædedragter fra middelalderen og møbeltræk fra samme perioder. Der er ofte broderi på dele af nationaldragter. Broderier kan i dag masseproduceres ved hjælp af maskiner. I gamle dage blev syningen udført med overordentlig iver og flid. Broderi er en ekstra udsmykning af beklædning eller i hjemmet, som helt af sig selv ikke bibringer nogen brugsværdi. Broderi giver status og viser kreativitet, og det går godt i spænd med den tendens, vi har i samfundet, hvor vi gerne vil genbruge og tænke bæredygtigt.

Hvis man har skabet fyldt med rester af bomuld, kan man rive stofferne i strimler og bruge dem som broderigarn, hvoraf man kan sy spændende tilbehør til sin beklædning eller bolig. Hvis man ikke selv har noget, man kan brodere med, kan man finde et bredt udvalg af garn i mange fine farver, i de fleste hobby- og stofbutikker. Her på rito.dk kan man finde alt det man skal bruge til sit nye broderiprojekt.

Hvilke muligheder findes der med broderi?

Der er mange muligheder indenfor broderi, og man kan brodere alverdens flotte ting i forskellige smukke farver med forskellige broderigarn. Man kan brodere på tøj eller duge, på sine pudder, sengetøj, håndkæder og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

Man kan også finde inspiration til broderier, som passer til højtider som jul og påske. Her ses ofte æggevarmere, forklæder, påskeservietter og grydelapper, der er lavet i påsketema. Julebordet kan pyntes med broderede juleduge og juleservietter. Der er altså mange muligheder for at brodere en masse smukke ting. Det er blandt andet blevet moderne igen at have puder med broderinger.