Business

Danmarks Statistik har netop offentliggjort en undersøgelse, der viser, at antallet af danske enlige aldrig har været højere end nu. Undersøgelsen afslører i øvrigt, at antallet er vokset ufortrødent siden 1986, hvor undersøgelsen for første gang blev udført.

Virksomhed

Findenkaereste.dk

Adresse

Jyllandsgade 59, 6700 Esbjerg

E-mail

info@findenkaereste.dk

Webside

https://findenkaereste.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. januar

Antallet af enlige i Danmark har aldrig været højere

Her i januar offentliggjorde Danmarks Statistik en undersøgelse, der blandt andet viser, at antallet af danske enlige når rekordhøjder. Undersøgelsen viser, at der på nuværende tidspunkt er 1.189.020 danske enlige, hvilket er 7.830 flere end sidste år.

Der er tale om en årlig undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget siden 1986. Kigger man på data fra samtlige år, vil man opdage, at antallet af enlige danskere har været stigende, siden første gang undersøgelsen blev udført.

1.189.020 lyder enormt højt, men faktisk er det samlede antal singler i Danmark endnu højere. Den netop publicerede undersøgelse medtæller nemlig udelukkende de danske enlige, som enten bor selv eller sammen med deres børn. Singler, der bor i kollektiv, på kollegium eller på andre måder sammen med andre voksne, indgår derfor ikke i statistikken.

Den seneste undersøgelse, som kortlagde det samlede antal singler i Danmark, er fra 2016, og her var antallet af singler omkring 1,6 millioner.

Kvinderne er i førertrøjen

Undersøgelsen afslører en markant forskel på antallet af mandlige og kvindelige enlige. Kvinderne er klart i førertrøjen. Helt konkret er tallet for enlige kvinder, der enten bor selv eller sammen med sine børn, 541.301, mens antallet af mænd med samme karakteristika er 481.730.

En udvikling, der står i skærende kontrast til samfundsmæssig udvikling

Med tanke på det voksende udbud af datingservices, vi har set i de sidste 10 år, kan det virke paradoksalt, at antallet af enlige hvert år blot er steget og steget.

Jesper Nørskov Jensen og Casper Schou Jensen, som sammen driver findenkaereste.dk, en side hvor man kan finde hjælp til alt fra datingapps til seniordating, giver her sit bud på, hvorfor fremkomsten af de mange datingservices ikke har vendt udviklingen.

”Vi tror, at det moderne mediebillede og det store udvalg af datingservices har medført, at flere danskere bliver kræsne og utålmodige, når de skal finde en kæreste. Umiddelbart tænker vi, at det sjældent sker, at folk rent faktisk dedikerer tid til at opbygge tætte, dybe relationer, der er særdeles nødvendige i et forhold. På Tinder er den næste flirt eksempelvis blot ’et swipe’ væk. Det er blevet så let at møde nye partnere, og derfor er det ikke sandsynligt, at man investerer særligt lang tid i sine matches, hvilket er uhensigtsmæssigt i forhold til at finde en kæreste.”

Jesper og Casper mener, at der findes for mange fristelser på datingmarkedet, og det er ikke kun Tinder, som de mener kan have en omvendt effekt end den tilsigtede: at føre folk sammen.

”Der er ganske enkelt for mange fristelser på de mange datingservices. Tinder er et af dem. Der findes adskillige andre datingservices såsom Badoo og Happn, hvis brugerflader minder meget om Tinder. Brugerflader, der til forveksling kan minde meget om et spil, der på sin vis hypnotiserer brugerne til konstant at jagte deres næste match. Dette kan frigive dopamin i hjernen og bekræfte brugeren i, at vedkommende rent faktisk er god nok.