Svendebrev med syv gang karakteren 12

THISTED: Fredag var der højtbelagt smørrebrød til alle 18 ansatte i kantinen hos Handest VVS. Mads Bæk fik sit svendebrev som udlært Blikkenslager og VVS montør overrakt af chefen Per Handest.

Det var både en stolt Mads og Per, der trykkede næve. For det var et ekstraordinært flot svendebrev, med sølvmedalje, som Mads Bæk havde hevet hjem. Som den eneste på sit hold på Herning Tekniske Skole havde han fået ikke færre end syv 12-taller. Det udløste den største udmærkelse som kan fås i blikkenslagerfaget: sølvmedaljen.

De sidste 12-taller kom med udførelsen og fremlæggelse af svendeprøven, som var blik-inddækning af en kvist med fladt tag.

- Jeg anede intet om at jeg ville ende som udlært blikkenslager og VVS montør. Min far var tømrer, og derfor var det nok mere naturligt, at det blev det jeg ville være. Men heldigvis så tog jeg først en HTX-studentereksamen. Det tror jeg var en god beslutning. For jeg blev to år ældre og klogere, og jeg fik en masse teoretisk viden med, som jeg kan bruge som håndværker.

- Men det var faktisk min far der havde kontakten til Per Handest, som gjorde at jeg kom ind i VVS faget. Det har jeg aldrig fortrudt. Det er da meget mere spændende end tømrerarbejde. Her er ikke to opgaver ens - det passer mig perfekt, siger den 24-årige Mads Bæk.

Handest VVS har jævnligt elever der bliver udlært i firmaet.

- Men det er første gang, så vidt jeg huske, at vi har fået udlært en svend med så fine karakterer, siger Per Handest og fortsætter: vi har altid tre-fire elever. Vi skal nu til at ansætte en ny. Det er vigtigt for forretningen, at vi har et flow af lærlinge hele tiden, siger Per Handest.

Heldigvis kan indehaveren af Handest VVS glæde sig over at Mads Bæk bliver. For selv om det er både et spændende og vellønnet job, så er det svært at få lærlinge.

- Men vi er da lykkedes med det indtil videre, lyder det fra VVS firmaet på Østerbakken i Thisted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...