Fotokalenderen er trykt i 500 eksemplarer og viser livet på landingspladsen

VORUPØR: Nu får de mange Vorupør-fans mulighed for at følge livet i og omkring byens specielle landingsplads gennem hele året i deres eget hjem.

Som noget nyt står foreningen Vorupør Havbåde nemlig bag udgivelsen af en spiralkalender til at hænge op på væggen derhjemme.

2021-kalenderen indeholder 13 motiver - en forside og en side for hver måned i et det store A3-format (420x297 mm).

- Vi udgiver kalenderen i håb om et overskud til fordel for restaurering og fortsat anvendelse af de gamle fiskerbåde på Vorupør Landingsplads, fortæller foreningens kasserer, journalist Jens Utoft, Skive, som også har produceret kalenderen.

Han og den dygtige amatørfotograf, pædagog Allan Gade, Skive, har stillet nogle af deres fotos vederlagsfrit til rådighed for projektet.

Tilsammen viser deres fotos forskellige sider af livet og aktiviteterne på og omkring landingspladsen.

Et enkelt af billederne er dog leveret af Dansk Julemandslag, hvis medlemmer i september besøgte Vorupør i forbindelse med kåringen af Thisted som årets juleby.

Her skulle nogle af medlemmerne naturligvis en tur i Vorupørs berømte havbad, der normalt er grundlag for den årlige vinterbadefestival 4. juledag.

Denne festival er desværre aflyst i år på grund af coronavirus, men vender forhåbentlig tilbage i 2021, hvor julemændene i havbadet derfor udgør kalenderens fotomotiv i december.

Kalenderen koster 75 kr. og kan bl.a. købes hos Bøger & Papir i Adelgade i Nykøbing. Også i Thy vil den være til salg flere steder.

Jens Utoft har dog endnu ikke alle aftaler på plads.

Vorupør Havbåde har foreløbigt overtaget tre af de tidligere fiskerbåde på Vorupør Landingsplads, og yderligere to af de tidligere redningsbåde, hvoraf den ældste er fra 1928.

Foreningen blev startet i 2015 med det formål at bidrage til bevarelsen af miljøet på Vorupør Landingsplads, herunder at sikre grundlaget for det særlige ophalerspil, der anvendes til at trække de store både ud på havet og op igen.

Det er foreløbigt lykkedes foreningen at få restaureret den klinkbyggede fiskerbåd ”Simon”, som blev bygget i 1958 på et af byens daværende bådbyggerier. Den er på 7,9 BRT og anvendes nu til lystfiskeri på havet af den del af foreningens ca. 200 medlemmer, der er med i et særligt bådelag. Dette bådelag har påtaget sig drift og almindelig vedligeholdelse. I år er det foreløbigt lykkedes bådelaget at gennemføre 10 ture på Nordsøen og en enkelt aftentur langs kysten for nogle af foreningens øvrige medlemmer.

Dem forventer foreningen at kunne gennemføre flere af i det nye år.

Kalenderen er trykt i 500 eksemplarer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...