Cykelrytter fra Hillerslev imponerede i ny norsk cykelserie

THY-HANNÆS: Den professionelle World Tour cykelrytter Jonas Vingegaard fra Hillerslev, imponerede ved første afdeling af den nye cykelserie Hammer, der netop er blevet afholdt i Stavanger i Norge. Løbet var stærkt besat med mange store cykelprofiler og med deltagelse af de bedste World Tour hold.

Efter tre dages løb er der ros til Vingegaard fra kommentatorer og ikke mindst sportsdirektøren fra for det hollandske Jumbo Visma, som har thyboen på holdet.

- Den unge dansker var ikke bare en af løbets absolutte hovedpersoner i det knaldhårde Hammer Climb, hvor han samlede massevis af point til sit hold, men også i Hammer Chase, hvor Vingegaard var en del af det hold, der holdt alle konkurrenterne bag sig, og dermed kunne fejre en flot sejr, skriver feltet.dk - en førende cykelløbsside.

Hammer-serien er en helt ny hård løbsserie, der ikke afvikles som et normalt cykelløb. I stedet findes vinderen efter et pointregnskab, hvor det handler om at samle samle flest point.

Især på 1. etape, hvor rytterne skulle over en led stigning 10 gange, viste Jonas Vingegaard sig helt fremme. Han er en lille bjergrytter, og samlede mange point til sit hold, ved at være meget stærk på stigningen.

Også i hold-enkeltstarten overraskede thyboen, og gjorde en flot indsat, selv om holdtempo er en meget svær specialistdiciplin, i meget høj fart.

Anden afdeling af Hammer-serien køres i hollandske Limburg og sidste afdeling i Hongkong senere på året.

Jonas Vingegaard Rasmussen bliver i Norge og kører fra 28. maj til 2. juni Tour of Norway, blandt andre med en anden thybo Michael Valgren til start.

Senere følger en stor opgave for Vingegaard, når han skal køre Tour-forberedelsesløbet Criterium Dauphine Libere, der køres i otte etaper i Alperne i Frankrig.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...