24-årige Frida Agerholm Møller fra Sennels er blandt Danmarks bedste

SENNELS: 24-årige Frida Agerholm Møller fra Sennels havde succes på håndboldbanen og gik efter OL, men to knæskader ødelagde drømmen.

I dag er hun crossfitter og blandt Danmarks bedste.

Hun har sat fysioterapi-studiet på pause for at nå til verdensmesterskaberne.

Tusindvis af løft med bl.a. vægte og tunge sandsække har gjort Fridas krop så stærk og muskuløs, at hun er vokset ud af sit tøj. Musklerne er tydelige og mange mænd vil betakke sig for at løfte vægte sammen med hende.

Da hun sidste år stillede op blandt verdens bedste kvindelige crossfittere i Paris, blev hun nummer 15 ud af 40.

Hendes mål er nu at komme til verdensmesterskaberne: Crossfit Games og leve af sporten.

Skuffelsen over en bristet håndboldkarriere er for længst afløst af nye, store drømme.

Drømmen om verdensmesterskaberne i crossfit har fået hende til at tage orlov fra fysioterapeutstudiet i Aarhus for at træne på fuld tid - typisk 20 timeres træning eller mere om ugen. Hun har hyret en personlig træner, så hun får det maksimale ud af træningen.

- Jeg kan ikke bare leve af min sport - i hvert fald ikke nu. Der skal bruges en del penge til træner, rejser, sund mad - og huslejen skal jo også betales, siger Frida Agerholm Møller, som fandt det naturligt at søge sponsorer i Thy-området, hvor hun er født og opvokset.

Bakkedal sagde ja tak til at blive sponsor for Frida Agerholm Møller og støtter hende nu økonomisk i at nå drømmen om at kvalificere sig til verdensmesterskaberne i crossfit.

- Det betyder bare alt for mig og mine muligheder for at kunne dyrke min sport, og det var oplagt at spørge hos Dragsbæk, som står bag Bakkedal. Virksomheden vil gerne vil gøre Thy - og de værdier som Thy repræsenterer - kendt over hele landet, så vi passer godt sammen, siger Frida Agerholm Møller.

For at komme til det officielle VM, som afvikles i Madison, Wisconsin, USA i starten af august, skal Frida Agerholm Møller kvalificere sig.

Det sker ved en række stævner, blandt andet i maj i Holland.

Men hun satser også på uofficielle åbne VM, som afvikles i oktober over fem uger, med i bedømmelse via video, fortæller hun til Thisted Posten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...