I år er der arrangeret seks koncerter til perioden 11. juli-1. september

VESTERVIG: Sommerkoncerterne i Vestervig Kirke starter i år med en orgelkoncert lørdag 11. juli over middag ved organist og kantor Niels Granvig, Thisted Kirke, der spiller musik af Bach, Buxtehude, Hasse m.fl. Der er en entré på 50 kr.

Så følger mandag sen eftermiddag 13. juli et familiefællessangsarrangement à la Phillip Faber på DR TV - for børn og barnlige sjæle, som det hedder i annoncen. Her medvirker kirkesanger Birte Aarup med fortælling og sang, mens organist Hans Henrik Gramstrup Larsen spiller orgel, klaver og trompet. Hertil er der gratis adgang.

- Vore sommerkoncerter bliver på grund af coronaepidemien ikke så omfattende i år som sædvanlig. Det er svært at spå - især om fremtiden - og derfor har vi et begrænset antallet af koncerter. Seks bliver det til i perioden 11. juli-1. september. Vi vil forud for hver koncert angive på kirkens hjemmeside, hvordan koncerten afvikles. Der er heldigvis god plads i Vestervig Kirke med for tiden et maksimumsantal på 130, så koncerterne kan afvikles forsvarligt, siger koncertarrangør Hans Henrik Gramstrup Larsen.

Han fortæller videre, at fredag 17. juli er der koncert ved de ca. 10 deltagere på årets North Sea Vocal Academy, og selv spiller han orgelkoncert lørdag 25. juli, mens det 8. august er Daniele Dori, som er førsteorganist ved domkirken i Firenze.

Ingen koncertrække uden en koncert for trompet og orgel, hedder det, og tirsdag 11. august kan man høre hele to trompeter. Det er Rasmus Eskesen og Lars Ole Schmidt fra Aalborg Symfoniorkester, og på orglet høres tidligere domorganist i Aalborg Erling A. Thomsen, der endnu tidligere var rektor for Vestervig Kirkemusikskole og organist i Vestervig og Agger kirker.

Koncertrækken slutter tirsdag 1. september med en koncert for guitarsekstet og kor. Hertil har Vestervig Kirke bestilt komponisterne Niels Bjerg og Anders Holst til at skabe værket ”Genklang” til guitarsekstetten Cirklen og Midt-Vest Pigekor. Målet er at give publikum en ny oplevelse af Vestervig Kirkes særlige rum ved at udforske og fremvise ny sider af akustikken i, hvad der skal blive et akustisk portræt af arkitekturen. Til dette formål tager værket udgangspunkt i ensemblet Cirklens særlige koncertform, hvor musikerne bevæger sig omkring mellem publikum, fortæller Hans Henrik Gramstrup Larsen.

Nærmere på: www.vestervig-kirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...