Fire nye industriteknikere kunne torsdag færdiggøre deres uddannelse på EUC Nordvest

THISTED: Fire nye industriteknikere kunne torsdag færdiggøre deres uddannelse på EUC Nordvest.

Eleverne var blandt de heldige, der har fået lov at bevise sit værd gennem en traditionel svendeprøve.

Under COVID19-nedlukningen er der åbnet op for, at erhvervsskolerne kan tildele svendebeviser administrativt frem for at gennemføre traditionelle svendeprøver.

Det er i midlertid ikke en løsning, EUC Nordvest er fortaler for - i hvert fald ikke, hvis det er muligt at afvikle svendeprøverne på forsvarlig vis.

Her er holdningen, at eleverne bør få muligheden for at bevise sit værd.

Således har direktør Hans Chr. Jeppesen tidligere udtalt, at man fra skolens side vil strække sig langt for at sikre, at eleverne kan gennemføre deres svendeprøver som planlagt. Indtil videre har skolens tømrerelever, murerelever, fiskerhandlerelever og nu også industriteknikerelever været til svendeprøver.

- Vores elever har arbejdet på svendeprøverne gennem små to uger. Her har de både lavet en individuel dreje- og fræseopgave, og de har lavet et fællesprojekt, hvor de har designet og opbygget en gearkasse fra bunden med tandhjul, akser, holder og hus. Eleverne har arbejdet hjemmefra i det omfang, det har været muligt, og de har kun været på værkstedet, når det har været absolut nødvendigt. I forbindelse med det fælles projekt, har de arbejdet i et stort lokale med god afstand til hinanden. Her har de arbejdet ved maskinerne på skift og iført handsker, og rengøringsafdelingen har været der til at sikre en flittig rengøring af fladerne, fortæller uddannelseschef for Industriteknik, Steen Bojsen Jensen.

Selve prøven blev bedømt af en eksaminator og to skuemestre.

Dog var kun eksaminator fysisk tilstede, mens skuemestrene var koblet på virtuelt.

- Selvom der er tale om en traditionel svendeprøve med alt, hvad den indebærer, så er den jo alligevel gennemført under særlige forhold, idet vi har måtte tage en række praktiske forholdsregler, som vi normalt ikke tager. Og så har det naturligvis også været et ret sluttet selskab, hvor hverken familie eller mestre har kunne være tilstede for at følge slagets gang. Men trods de lidt specielle omstændigheder, er svendeprøverne forløbet rigtig godt, og eleverne har været glade for, at de fik mulighed for at afslutte deres uddannelse planmæssigt, siger Steen Bojsen Jensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...