Jytte Engholm og Helga Breum gået sammen om et nyt kreativt center i Hanstholm

HANSTHOLM: De har været makkere i kunsthåndværket i tre år, og været bagkvinderne bag den succesfulde ”Vandkants Messe” i Hanstholm.

Nu er Jytte Engholm og Helga Breum gået sammen om et nyt kreativt center i Hanstholm, kaldet ”Vandkantshuset”, som åbner 31. marts på Chr. Hansensvej 1 i Hanstholm.

I de store og velbeliggende historiske lokaler, lige ud til Hanstholms mest befærdede strøg, er der nu indrettet butik, kursussted og workshop.

- Vi har haft lysten til i flere år, at samle det lokale kunsthåndværk på ét sted. For der er en stor interesse for det lokale. Men vi har manglet velegnede lokaler. Nu kom chancen til at flytte på Chr. Hansensvej 1, så var vi hurtige, lyder det fra Jytte Engholm og Helga Breum.

- Vi bliver i alt 10 kunstnere som sammen skal drive butikken, med egne ting. En butik fyldt med lokalt kunsthåndværk som keramik, glas, træarbejder, drivtømmer-ting, malerier, pileflet, puder, silkekimonoer og meget mere, lyder det fra de to.

Udover butikken er et endnu større fællesrum indrettet, så der kan arrangeres workshops og kurser. Noget som de to initiativtagere venter sig meget af. De første kurser var udsolgt i løbet af få timer: kurser i syning, keramik, smykker, pileflet og et madmentor-kursus.

- Vi ser i det hele taget en stor interesse for kunsthåndværksfællesskaber, hvor man arbejder sammen og inspirerer hinanden, lyder det fra de to initiativtagere til Vandkanst Huset.

Huset får også funktion som et kontorfællesskab med fem pladser - tre er allerede lejet ud.

Jytte Engholm og Helga Breum med de øvrige kunsthåndværkere åbner Vandkants Huset med en reception lørdag 30. marts.

Her håber de, at rigtig mange kigger forbi og oplever det store hus, bygget af tyskerne i 1941 som garageanlæg.

Vandkantshuset har åbent hver dag fra 13. - 22. april. Fra 26. april - 16. juni (kun i weekender) og 21. juni - 1. september hver dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...