Tirsdag og onsdag cykler 44 cyklister fra Hobro Thy tyndt i samlet flok

THY: Tirsdag og onsdag cykler 44 cyklister fra Hobro Thy tyndt i samlet flok.

Den store flok af cyklister, som mange tålmodige bilister mødte tirsdag, er alle medlem af "Hobros Mandagscyklister". I denne uge er de på på lang cykeltur rundt i Thy.

Tirsdag mødte Thylands Avis flokken ved Morup Mølle, hvor det lige blev tid til et stop, før turen gik videre mod Lyngholm og gennem nationalparken mod Stenbjerg. Forinden var cyklisterne omkring Agger og Lodbjerg.

De mange cyklister er alle pensionister.

De er anført af Bent Ringgaard, som bor i Hobro. Men som er tidligere thybo. Han flyttede fra Vester Vandet i 1983.

- Nu tager jeg flere gange årligt cyklister fra Hobro med til Thy. Der er så meget at se på her. Naturen er flot og det er nemt at cykle rundt. Og så kender jeg jo området - det gør det hele lidt nemmere, lyder det fra cykelanføreren.

Mandagscyklisterne på tur er en blandet flok af pensionister i alderen fra 60 til 78. Og hverken ben eller humør fejler noget. De brede smil var indrammet af et solbrunt ansigt.

Det handler om motion - fællesskab og oplevelser, lyder det fra en af deltagerne, på spørgsmålet om hvad Mandagscyklisterne går ud på. Når dagens endemål Stenbjerg Kro blev nået, så ventede en nationalpark platte og en god nats søvn.

Onsdagens udflugt går fra Klitmøller og ud i nationalparken, via Nors Sø, gennem skoven, til Hanstholm, gennem reservater og til Klitmøller. En tur på 42 km.

Onsdag aften er de glade motionister tilbage i Hobro efter ca. 100 km rundt i Thy.

Men nye ture i Thy venter i fremtiden for Bent Ringgaard og hans glade mandags-cykelvenner fra det Nordøstjyske.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...