Thyboen Michael Valgren er blandt 14 topryttere nomineret til Velo d'Or

THY: Cykelrytteren og thyboen Michael Valgren er blandt 14 topryttere blevet nomineret til den mest prestigefyldte pris i international cykelsport: Velo d'Or.

Prisen uddeles ikke af hvem som helst. Det er ASO, ejeren af Tour de France, der også ejer det franske magasin Velo Magazine som uddeler prisen. ?Prisen har været uddelt siden 1992, og vinderlisten rummer de allerbedste cykelryttere siden 1992. Der gives tre priser, en første-, anden- og tredjepræmie.

Første modtager i 1992 var Miguel Indurain, der som bekendt vandt Tour de France i netop 1992 og i øvrigt også fik prisen året efter. ?Eneste dansker der har været i top 3 er Bjarne Riis. Han blev nr. to, da han vandt Tour de France i 1996.

Sidste år vandt Chris Froome, for tredje gang prisen foran Tom Dumoulin og Peter Sagan.

Michael Valgren er blandt andet nomineret for at have vundet forårsklassikerne Het Nieuwsblad og Amstal Gold Race, og for hans fjerde plads i Flandern Rundt.

Det er dog hård konkurrence om at vinde prisen i år.

Michael Valgren er blandt andre oppe mod den nyslåede verdensmester Alejandro Valverde og vinderen af Tour de France Geraint Thomas.

De nominerede i 2018 er : Julian Alaphilippe, Anna van der Breggen, Tom Dumoulin, Chris Froome, Michal Kwiatkowski, Primož Roglic, Peter Sagan, Niki Terpstra, Geraint Thomas, Michael Valgren, Alejandro Valverde, Elia Viviani, Annemiek van Vleuten, Simon Yates

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...