Det nye udstillingscenter, indrettet i specialindrettede info-containere, står nu klar

HANSTHOLM: Nu kan søndagsturen godt gå til Hanstholm.

Det nye udstillingscenter, indrettet i specialindrettede info-containere, er nu færdigt. I denne uge blev de sidste to info-containere åbnet.

Dermed kan man få et samlet indblik i den travle havns hverdag. Man får tydeligt fornemmelsen af havnens betydning for hele Thy og regionen, som en af områdets største arbejdspladser.

Man får også et informativt indblik og overblik over den store havneudvidelse som virkelig har fart på.

Info-containerne er opbygget med udgangspunkt i fire temaer - alle med med udstillinger, aktive TV-skærme og med panorama-kig ud over havnen gennem glasvæggen i enden af alle fire info-containere.

Tema 1: Havnen udvider. Om entreprenøren, maskinerne og menneskene, der udfører den enorme byggeopgave, og om det voldsomme vejrs betydning for udformningen af byggeriet.

Tema 2: Den aktive Havn. Om havnen som arbejdsplads, auktionen, virksomhederne, havnens betydning for området og dens spændende historie.

Tema 3: De friske fisk. Fiskerlivet, den farlige arbejdsplads til havs, skibene, fiskepladsernes placering i forhold til havnen, aquakultur og fiskegrej.

Tema 4: Mere om stedet. Om nationalparken tæt på havnen, byerne og handelslivet, om billige byggegrunde med milevid udsigt, bunkerne, den rå og enestående natur.

Det er gratis at besøge infocentret, på P-pladsen på Kystvejen på havnebakken.

Der er altid åbent.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...