80-årige Hubert Diel har fast haft sin båd i havnen i Jegindø i 30 somre

JEGINDØ: Havnefoged Arne Sørensen og foregængeren Christian Jensen havde en gave med, da de søndag 9. august besøgte den 80-årige sejler Hubert Diel på hans båd i Jegindø Havn.

Hubert Diel har nemlig været fast inventar i havnen i 30 somre. Og det skule markeres.

Ydmygt tog sejleren imod præsentkurven.

Herbert Diel har været her hvert år siden 1990. Med båden på slæb tager han hvert år turen ad den tyske motorvej til Jegindø. En tur på over 900 kilometer, der tager ham godt 12 timer.

Siden han for 20 år siden blev pensioneret, har sommerferierne strukket sig over to-tre måneder.

Hubert Diel fortæller, at han og hustruen Renate fandt Jegindø ved et tilfælde.

- Vi har tidligere holdt vores ferie i Kroatien. Men så udbrød der borgerkrig i det tidligere Jugoslavien, og i 1989 bestemte vi os for at prøve Danmark. Det første år var vi i Struer. Og på en af vores sejlture kom vi til Jegindø. Og det faldt vi for, fortæller Hubert Diel.

I år har han taget den lange tur uden sin hustru. På grund af coronaen var nogle af hendes lægebehandlinger udsat til juli og august.

Men trofast ved sin side havde han hunden Banschi, der er af racen Basenji.

- Vi plejede at have boxerhunde. De var de rene vandhunde, men Banschi er bange for vand. Basenjier kommer fra Afrika, og det ligger i deres gener, at der er krokodiller i vandet, fortæller den 80-årige sejler.

Står det til Hubert Diel, så er han langt fra færdig med at besøge Jegindø.

- Hvis der er kræfter til det, så kommer jeg også de næste 10 år, smiler han.

Og det, selv om sommeren i år har været en stor skuffelse for den 80-årige.

- Jeg har været her i fem uger. De første fire uger var det utroligt koldt. Jeg kan ikke huske, at det har været så koldt i juli i de år, jeg har været her, siger han.

Men han kedede sig nu ikke.

- Jeg får læst en del. Og så har jeg parabol på båden, så jeg kan se tysk tv eller høre tysk radio. Og så tager jeg jo ud at sejle på fjorden, siger han.

Kommunikationen med verden omkring sker også på tysk.

- Dansk er et vanskeligt sprog. Og her taler man jo tysk med mig. Nu er jeg 80 år, så jeg lærer det nok aldrig, siger han.

Han bliver på Jegindø frem til kommende weekend. Og så går turen atter hjem til Maintal-Bischofsheim. Men Banschi ved siden og båden på slæb.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...