Hver gang en trold langes over disken går mellem 20 og 50 kroner direkte til Kræftens Bekæmpelse

THISTED: De er sjove og charmerende, med deres store hår, øjne og tykke mave. Nu er Gjøl-troldene blevet endnu mere populære som gave, for nu kan de også fås i utallige udgaver som både landmand, sygeplejerske, roligan og håndboldspiller.

Det giver masser af kroner til kampen mod kræft. For hver gang en trold langes over disken i Kop og Kande butikker, som den i Thisted, går mellem 20 og 50 kroner direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Det i år blevet til 1.129.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Hos Kop & Kande Thisted har de mærket interessen for de små charmetrolde.

- Vi er stolte over, at have været med til at gøre så stor en forskel for de mange danskere som rammes af kræft” fortæller, butikschef Klaus Skaarup fra Kop og Kande i Thisted.

Beløbet der er samlet ind er i virkeligheden meget større. For en lang række af danske kunstnere, designere og kendisser har bakket op om projektet, og de har hver især givet deres kreative bud på, hvordan Gjøl-trolden kan forvandles til en sjov og dekorativ fantasifigur. Blandt blandt de kendte ”trolde-kunstnere” kan nævnes Kristian Von Hornsleth, Timm Vladimir, Jason Watt, Claus Holm, Christian Bitz og Jonas Schmidt.

For nylig blev figurerne bortauktioneret til fordel for Kræftens Bekæmpelse og indbragte 779.000 kroner.

Ydermere indbragte en trold yderligere 32.000 kr.

Det betyder, at Lykketrold Fundraiser til dags dato samlet set har indsamlet og doneret 1.940.441 millioner kroner.

Baggrunden for hele projektet er, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, døde af kræft i 1989, og hans efterkommere har ønsket at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...