Der er endnu tre muligheder for at komme ud i nationalparken i sommer

NORS: Onsdag drev røgen fra lejrbålene ved Nors Sø. Store spidse vildmarkstelte uden sider var stillet op overalt, og ved Nors Sø var der aktiviteter for børnefamilierne. Men også i skovene og på Vandet Sø kunne man få sit vildmarks-gen afprøvet.

Den tredje vildmarks-onsdag bød på klatring i høje træer, bueskydning, bivuak og bål med Vildmarks-Jon, fiskeskole, skovyoga, windsurf og SUP, vildmarksmad og vækster, fotosafari, rollespil, naturkontakt, hestevognstur og naturforhindringsbane.

Til at aktivere børnene og de voksne stod 22 indkøbte instruktører og 15 frivillige klar.

Vildmarksdagene, som kører seks onsdage sommeren igennem, er en række familie-naturevents i Nationalpark Thy med aktivitetscenter ved Nors Sø, og de foregår som et samarbejde mellem Foreningen For Vildmarksoplevelser og en stribe professionelle og lokale frivillige aktører.

- Vores mål er at få børn og familier ud i naturen. Give alle en oplevelse de normalt ikke får, fortæller Jessica Brooker, der er medarrangør.

- Vi ved, at mange synes at nationalparken er enorm og overskuelig. Med vildmarksdagene giver vi en smagsprøve på, hvad nationalparken kan tilbyde, lyder det fra Jessica Brooker, der står i indgangsteltet, hvor man køber dagsbilletten, hvis man da ikke har booket den på nettet hjemmefra.

Hun fortæller om tilstrømningen til de første tre af de seks vildmarksdage, at der første onsdag var 210 besøgende. Til den anden vildmarksdag var der 169, og til onsdagens event regnede hun med godt 100. Der er et maksimum på 400 deltagere. Vildmarksdagene er støttet af en række større sponsorer: LAG-midlerne, EU’s landbrugsfond, Miljø- og Fødevareministeriet, Visit Thy, Friluftsrådet, Thisted Kommune, Nationalpark Thy, Thisted Forsikring og Sparekassen Thy.

Der er endnu tre chancer for at komme ud i naturen ved de tre vildmarksdage, der følger de næste onsdage 24. juli, 31. juli og 7. august.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...