Blandt andet Limfjordsporter med ny lagringsmetode

THY-HANNÆS: Thisted Bryghus har netop sendt to nye juleøl ud: St. Gertrud og Christmas Bock klassikeren, og Limfjordsporteren i en egetræslagret version.

St. Gertrud er en en 7,9 procents lys Bock, og i familie med Skt. Peter og Skt. Nikolaus, der blev sendt på markedet i 2016 og 2017.

- En lys Bock i dens skønneste og reneste form, diskret sødme afstemt med en let bitterhed fra humlen, og efter to måneders lagring i bryghusets kolde kældre, forener malten og humlen sig i en næsten frugtagtig harmoni, fortæller brygmester Antoni Aagaard Madsen.

Christmas Bock er det nyeste skud på stammen af skønne undergærede julebryg, og den egner sig godt til såvel julens frokoster som til den varme julemad.

- Med den smukke orangegyldne farve og et varmt og let sødligt udtryk, er den en øl, til at blive nydt i stearinlysets skær. Christmas Bock er derfor en ægte højtidsøl, forklarer Antoni Aagaard Madsen.

Limfjordsporteren er måske den bedst kendte og mest ikoniske øl fra Thisted Bryghus. Øllen kaldes også for "Øllets Gentleman", og findes på markedet nu i tre varianter: den klassiske version fra 1989, en nyere version tilsat lakrids og nu den tredje: Limfjords-porter lagret på eg.

- Når vi, som i denne luksus udgave, lagrer den i ekstra to måneder med masser af egestave, er resultatet en endnu mere rund og fløjlsblød porter, med den samme gode smag af røg og lakrids, som man kender det fra den klassiske Limfjordsporter, fortæller Antoni Aagaard Madsen.

Alle øllene kan fås hos landets købmænd og i landets supermarkeder samt specialbutikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...