Siger man Sol og Strand Feriehusudlejning i Klitmøller, siger man også familien Jensen

KLITMØLLER: Siger man Sol og Strand Feriehusudlejning i Klitmøller, siger man også familien Jensen.

Med far, to sønner, sønnesøn og nevø på samme arbejdsplads er der nærmest dømt familietamtam, når de alle er på job samtidig.

Jensen senior alias 68-årige Svend Aage Jensen fra Frøstrup begyndte inden for branchen i 1986, hvor han var med til at bygge 34 sommerhuse i Lild Strand.

I 1989 fik han ansættelse i Lild Strand Sommerhusservice sideløbende med, at han ernærede sig som fisker fra Lild Strand.

- Her tog jeg mig af pasningen af sommerhuse og udlevering af nøgler til feriegæsterne, siger Svend Aage Jensen.

I 1994 var det imidlertid slut med fiskeriet, og han koncentrerede sig udelukkende om udlejning af sommerhuse. Og i dag er Svend Aage Jensen ansat som servicetekniker hos Sol og Strand Feriehusudlejning A/S.

- Her på kontoret har vi 460 sommerhuse, og mit job er at køre rundt til dem og udbedre eventuelle fejl, fortæller han.

Sønnike, Walther Jensen, stiftede bekendtskab med branchen allerede som 5-årig, hvor han var med sin bedstefar på job. Bedstefar Ove kørte rundt til sommerhusene, låste feriegæsterne ind og viste dem rundt i huset, og det tog den lille purk del i. Af og til var han heldig at få et par håndører til en is af husets midlertidige beboere. Som 10-årig fik han sit første lønnede job.

- Hver fredag når jeg fik fri fra skole, kørte jeg med min far ud og tog prøver af vandkvaliteten i sommerhusenes pools og støvsugede bunden. Det fik jeg en halvtredser for, og det var mange penge for mig, siger Walther Jensen med et smil.

Det tidlige møde med branchen afskrækkede ikke den unge knægt, og det blev udlejning af feriehuse, der blev hans levevej. I dag er han souschef og ejerrådgiver på kontoret i Klitmøller.

- Jeg nyder kontakten med de mange feriegæster og samarbejdet med husejerne. Og om jeg har en arbejdsuge på 60 eller 100 timer er ikke afgørende, for jobbet er blevet en livsstil for mig, siger Walther Jensen, der er bosat med sin familie i Frøstrup.

Fætter Martin er blevet ansat på kontoret som bureauassistent, og broderen Dion forestår servicering af pools og spa i sommerhusene, mens Walther Jensens søn, 18-årige Marcus, arbejder som servicemedarbejder.

Og selv om familien er en uundgåelig del af arbejdsdagen, er det helt uproblematisk.

- Det er kun et plus, synes jeg. Vi har det hyggeligt med hinanden, og der er en god stemning, siger Svend Aage Jensen.

- Der har kun været et tilfælde, hvor vi har været på kant. Det var en morgen, hvor jeg kom på arbejde, og min far tændte fuldstændig af. Han skældte og smældte og sagde, at der ikke var styr på en skid. Jeg fandt senere ud af, da jeg ringede til min mor, at hans humør skyldtes, at han var holdt op med at ryge, griner Walther Jensen.

Svend Aage Jensen kunne med sine 68 år læne sig tilbage og nyde sit otium med god samvittighed. Men det har han ingen planer om.

- Jeg kan slet ikke undvære sommerhusbranchen, og så længe jeg har tid til at gå på jagt og fiske, så bliver jeg ved, siger den lune thybo.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...