Overrasket træner modtog hædersbevisning midt under sit trænerarbejde

THY-HANNÆS: Det var en meget overrasket træner for FC Thy Thisted Q Torben Overgaard, der mandag aften under træningen med Thisteds fodboldkvinder, fik overbragt nyheden om at han var valgt som årets træner 2019 i Jylland.

Michael Brandt fra Dansk Træner Union var kommet med pokal til kunstgræsbanen, hvor Torben Overgaard netop var ved at afslutte aftenens træning, og var i gang med at gøre kvinderne skarpe på taktikken til onsdagens cup-kamp mod Kolding.

Her fik Thisted-træneren overrakt den gamle vandrepokal, der bærer store trænernavne og Thy er godt repræsenteret med Henning Pedersen (1990), Anders Christensen 1995 og Per Nørgaard (1999).

Der var champagne og kransekage til Torben Overgaard, og af blandt andre TFC’s formand Brian Hangaard og fra Per Nørgaard, bestyrelsesmedlem TFC.

- Jeg er rigtigt rigtigt stolt, lød det fra træneren med pokal, champagne i hænderne.

- Det er jo et ret flot selskab jeg kommer i. Det havde jeg godt nok ikke set komme, lød det fra læreruddannede Torben Overgaard, der udover trænerjobbet, også er medlem af Thisteds Kommunalbestyrelse.

I indstillingen blev Torben Overgaard rost for sit målbevidste arbejde for at få Thisted kvinderne op i landets bedste fodboldrække 3F Ligaen.

I sommeren 2017 overtog han holdet I 1. division, og siden har de ikke set sig tilbage. Han og teamet startede efteråret med en andenplads i 1. division, som gav kvalifikation for første gang i klubbens historie til kvalspillet til 3F ligaen i foråret 2018. Her vandt man suverænt og ubesejret rækken, og sikrede oprykning allerede i 3. sidste spillerunde på udebane i Vejle, lød det i indstillingen:

”Torben og sit team har i den grad rykket pigerne. Med landets yngste divisions-trup, er ovennævnte resultater ikke mindre end naturstridige, og vi i klubberne, området og i ledelsen er meget stolte over at opleve dette og nyder hvert sekund, omend det er benhårdt arbejde også i kulissen. Torben er med sine taktiske og analytiske evner, en afgørende faktor for at have udnyttet og løftet det potentiale pigefodboldspillerne i Thy har”.

Dansk Træner Union i Jylland er 62 år gammel - pokalen blev indstiftet i 1981.

Med udnævnelsen som årets træner følger et års medlemskab af DTU.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...