TODBØL: Todbøl Station genåbner - for en enkelt afgang - lørdag 15. september, hvor der bliver en afgang med særtog med 130 pladser fra Todbøl Station kl. 12.59 med ankomst til Thisted Station kl. 13.19, hvorefter man kan tage afgang i modsat retning kl. 15.39 og stå af på Todbøl Station kl. 15.57.

Det oplyser Børne Hornstrup fra Kallerup Sogns Historie, som står bag arrangementet. Han oplyser videre, at man mødes ved Todbøl Station kl. 12.30, hvor der kan parkeres. Billetten Todbøl-Thisted tur/retur koster 100 kr., der inkluderer kaffebord og arrangement i Thisted, hvor man besøger Thisted Lilleby, hvorefter museumsleder Jytte Nielsen viser rundt på jernbaneterrænet, herunder det tidligere godsspor ned på havnen. Efter tilbagekomsten er der kaffebord i gildesalen på Todbøl Hovedgård, i daglig tale kendt som Store Todbøl, hvor der er arrangeret en fotoudstilling fra stationens storhedstid, ligesom Nora Hornstrup fortæller om det liv, der var omkring stationen. Endelig er der opstillet en model med nogle af de tog, der dengang kørte på Thybanen.

Todbøl som stoppested åbnede samtidig med Thybanen 20. april 1882. 1890 byggedes stationen med ventesal, kontor og pakhus. Der blev samtidigt bygget tre huse til stationsforstander, portør og baneformand. Fra 1904 var der sidespor i Todbøl til lastning og losning af godsvogne, og fra 1922 blev Todbøl så opgraderet til en egentlig station frem til nedgraderingen til trinbræt 1956, hvorefter sidesporet blev fjernet.

Særtog Todbøl-Thisted t/r

15. september fra "Todbøl Station"

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...