Den norskfødte organisat Arne Jørgen Fæø fra Hirtshals spiller ”Pour le piano” og ”Præludier, bind 2”

THISTED: Mandag aften 21. oktober inviterer Thisted Musikforening til koncert med skønne klaverklange i Thisted Musikteater, fortæller formand Steen Jensen.

Det er den norskfødte organist Arne Jørgen Fæø, Hirtshals, der spiller klavermusik af den franske komponist Claude Debussy (1862-1918), nemlig to værker, hhv. ”Pour le piano” fra 1901-02 og ”Præludier, bind 2” fra 1910-12.

Førstnævnte værk er regnet som Debussys første modne værk for klaversolo, og det falder i tre satser: Først et præludium, efterfulgt af den skønne ”Sarabande,” der er blevet kaldt det mest intime klaverstykke nogensinde. Sidste sats er en livlig toccata.

Det andet værk er mere omfangsrigt. Den anden af Debussys to samlinger med præludier rummer hele 12 skønne stykker af meget forskellig karakter, fra den melankolske beskrivelse af døde blade, over kærligt satiriske portrætter af britiske karakterer, til fyrværkeri på den franske nationaldag, som Steen Jensen udtrykker det.

Koncerten bliver bundet sammen af små betragtninger om Claude Debussy, og en nærmere beskrivelse af de enkelte satser.

Arne Jørgen Fæø er uddannet pianist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med debutkoncert 2001. Han har, ved siden af stillingen som organist i Hirtshals kirke, et udstrakt virke som pianist, bl.a. som Aalborg Symfoniorkesters faste orkesterpianist. Arne Jørgen Fæø kan også tit findes bag tangenterne i diverse kammermusikalske sammenhænge.

Nærmere på foreningens hjemmeside: www.thistedmusikforening.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...