Vilsund og Doverodde havne byder velkommen på lørdag hvor der også er Mors Rundt

VILSUND/DOVERODDE: På lørdag 9. juni holdes der "Vild med Vand"- havnedage i en lang række havne over hele landet.

Her i Thy har havnene i Vilsund - øst og vest - og Doverodde meldt sig klar til en lang række aktiviteter på havnene.

Allerede i de tidlige morgentimer serveres der kaffe og rundstykker i teltet ved værftet i Vest Vilsund. Samtidig kan man opleve starten af regattaen Mors Rundt.

Der vil være åbningstaler af de to borgmestre, Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø, og Ulla Vestergaard (S), Thisted. Derudover vil der være boder og øltelte på begge sider af sundet.

Hen ad formiddagen inviterer Fjordbyernes Netværk på cykeltur langs Fjordruten fra Vilsund til Doverodde. Der er afgang fra værftet.

Har man mod på det, så er Vilsund Challenge fra Sundby Mors Havn måske noget for en ...

Det drejer sig om en minitriatlon (1/10 triatlon) med 500 m svømning, 20 km cykling og 5 km løb eller duatlon: 5 km løb, 20 km cykling og 5 km løb.

Sidst på formiddagen viser Eskadrille 722 en helikopterredning til søs. Den suppleres af redning med vandscooter af Nordvest Safari og kan opleves fra Vilsundbroen.

Af øvrige aktiviteter i øst eller vest kan nævnes:

Fritidsfiskerne er i legehjørnet, fang rejer og krabber med ketsjer, prøv en tur i RIB-båd, prøv en tur i motorbåd eller sejlbåd og oplev Thy eller Mors fra søsiden, prøv at sejle i kajak Søsport Vilsunds kajakafdeling, vandscooter- og jetski demonstration, besøg på en Lynæs Fiskekutter - få en sejltur, prøv en tur i sejlbåd - arrangement for børn, Stand Up Paddling - for børn og voksne - Casper Steinfath stiller grej til rådighed og kajakpolo ved Venø Efterskole.

Hele dagen igennem vil en gammel veteranbus køre i pendulfart mellem Vilsund og Næssund, hvor Næssundfærgen sejler passagererne videre til Doverodde. Prisen er 20 kroner.

Aktiviteterne på de to havne ved sundet slutter ved 16-tiden. men om aftenen er der en chance for at feste videre i teltet ved værftet i Vest Vilsund.

Doverodde

I Doverodde er Sydthy Bådelaug, Nordvest Safari, Vestervig-Agger Roklub, Vikingeskibslauget, Næssundfærgen, Doverodde Beboerforening og Købmandsgaardens Venner klar med en del aktiviteter.

Aktiviteterne strækker sig fra prøvesejlads i forskellige båd- og kajaktyper til et "Street Market" med mad og drikke.

Der vil desuden være udstilling i Købmandsgådens pakhus.

Om aften tilbyder Næssundfærgen helstegt svinekam og en sejltur.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...