Tirsdag besøgte en flok glade Tjernobylbørn plejehjemmet i Hanstholm

HANSTHOLM: Tirsdag besøgte en flok glade Tjernobylbørn plejehjemmet i Hanstholm. De var kommet for at synge for alle de ældre.

Men især for to ganske særlige beboere på Fyrglimt. Ægteparret Ingrid og Ernst Sørensen, der i en årrække har været trofaste hjælpere ved en stribe af besøgene, og som i dag bor på plejehjemmet.

- Vi har i den grad haft gavn af Ingrid og Ernst. Ingrid har i 10 år været vores madmor, og Ernst har været kasserer. Derudover har de hjulpet med meget andet. Derfor ville vi gerne sige tak med et besøg, hvor børnene kunne synge nogle sange for alle på plejehjemmet, fortæller de to ledere af Tjernobyllejren i Thy: Ruth Andersen og Helle Pedersen (mor og datter, red.).

De 36 børn og fem ledere, som i disse uger besøger Thy, sang en stribe kirkelige sange fra Hvide Rusland. Bagefter ryddede de kagebordet og saftevand.

- Vi har et dejligt stort program for børnene mens de er her. Og de bliver ikke forpustet og trætte af alle de mange ting vi skal opleve rundt i Thy.

De elsker at få opmærksomhed. For det får de ikke ret meget af derhjemme, hvor de lever et strengt og fattigt liv, som er langt fra det børneliv vi kender i Danmark,

- Vi oplever en utrolig opmærksomhed og venlighed fra Thy. Vi bliver bare tilbudt så meget. det er vi så taknemmelige for, lyder det fra de to ledere, der snart skal til Vorupør og i Nordsø Akvariet, spise burgere, soft-ice og besøge markedet i byen. Og så er der også en gavepose til alle, fortæller Ruth Andersen og Helle Pedersen, der tilføjer at alle børnene har stråleskader i mere eller mindre grad.

Børnene i år kommer alle fra et bysamfund 150 km fra spøgelsesbyen Pripjat, der ligger tæt på Tjernobyl.

- Men vi giver børnene oplevelser, kærlighed og en masse godt at spise. Det er det vi kan. De er afmagrede og tynde når de kommer til Danmark. Alle har taget flere kilo på når de rejser hjem igen fortæller Ruth Andersen og Helle Pedersen.

Siden Tjernobyl-lejren startede for 24 år siden, har 864 børn været i Danmark hver sommer.

Efter kagerne og vaflerne var spist, sang børnene endnu et par sange, for de gamle.

En hyggelig dag blev det for de ældre, personale og børnene som vinkede farvel da de kørte fra Plejehjemmet i deres store bus.

Bussens chauffør kendte kun plejehjemmene hjemme fra Hvide Rusland. Han synes, at et plejehjem som Fyrglimt mere lignede et hotel end et hjem til gamle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...