Pa søndag fylder maskinhandler Erik Hundahl 60 år

SILSTRUP: Søndag 7. juli fylder maskinhandler Erik Hundahl, J. Hundahl A/S, Hjulmagervej 7, Thisted 60 år.

Erik Hundahl blev født som den første af fire brødre. Han blev nærmest født ind i branchen. Hans far, Jørgen Hundahl, startede som i 1956 sin egen landsbysmedje i Silstrup syd for Thisted.

Og både ham og brødrene begyndte allerede som unge at interessere sig for faget.

- Vi makkede jo rundt i smedjen som knægte. Og både jeg om min yngre bror Søren blev udlært som mekanikere. Allerede som 20-årig kom han i gang med salget, fordi min far blev syg, så det blev startskuddet til salg, som sidenhen har fyldt det meste af mit arbejdsliv, fortæller Erik Hundahl.

Det blev da også fødselaren og broren Søren, der overtog farens forretning i 1992.

- Den gang havde vi mellem seks og otte ansatte og en omsætning på 14,6 mio. kroner. På det tidspunkt var der nok dobbelt så mange maskinhandlere end der er i dag. Men vi kæmpede for at få New Hollands blå farve. Og det var bestemt den, der for alvor satte gang i forretningen, husker Erik Hundahl.

I februar 1998 tog brødrene den beslutning, at de ville bygge nyt på Hjulmagervej i Silstrup. Synligt for alle, der kommer ind til Thisted fra syd.

Der blev satset stort, og det har senere vist sig at være en god idé. For forretningen voksede sig større og større.

I 2008 havde vi en omsætning på 184 mio. kroner og 66 ansatte, og i 2018 var omsætningen på 340 mio. kroner.

Væksten er dog ikke kommet uden søvnløse nætter.

- Tingene er gået slag i slag. Og der har været op- og nedture. Det er klart, at når man vækster så hurtigt som vi har gjort, så går det hårdt ud over likviditeten. Men det er lykkes, smiler Erik Hundahl.

For otte år siden overtog virksomheden en forretning i Skive, og i fjor byggede J. Hundahl A/S så helt nyt i Limfjordsbyen.

Erik Hundahl fortæller, at ham og broren ”absolut ikke er enige om alting - men vi bliver det”.

- Men det er jo vejen til succes, at vores tilgang til tingene er vidt forskelligt, siger han.

Nu bliver han 60 år - den samme alder, som hans far havde, da han solgte forretningen til børnene.

Et egentligt generationsskifte, hvor børnene tager over, bliver der dog ikke tale om.

- Jeg ar altid sagt, at ingen af mine tre døtre skal påduttes at gå ind i sådan en forretning. Man skal kun gå ind i denne type virksomhed, hvis det virkelig er det man brænder for og indrette sin tilværelse efter det, siger han.

I stedet har brødrene Hundahl valgt at sælge 40 procent af deres forretning til to medarbejdere, der begge er omkring 40 år.

Sin sparsommelige fritid bruger Erik Hundahl på jagt og på golfbanen i Nystrup. Hans fem børnebørn tager også lidt af hans tid.

Fødselaren har været i både Dansk Maskinhandlerforenings og Maskinhandler Indkøbsringens bestyrelse. For tiden er han med i Thisted Bryghus bestyrelse.

- Det er jo et helt andet erhverv end maskinhandel, men det gør det bestemt ikke mindre spændende, smiler fødselaren.

På grund af den kommende ferieperiode blev dagen allerede markeret i sidste uge med en reception og en fest for familie og medarbejdere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...