Movethyvasion løber af stabelene i dagene 20.-24. juli fra Vorupør over Klitmøller til Hanstholm

THY-HANNÆS: Movethyvation er navnet på et nyt projekt, som i uge 30 forvandler Thy til en kæmpe dansescene for unge i alderen 15-22 år. Der er tale om et samarbejde mellem Kulturrummet og Kulturkantens talentlaboratorium. I dagene 20.-24. juli skal deltagerne få sandet til at hoppe, bunken til at rokke og fyret til at rulle, hedder det i en pressemeddelelse fra Thisted Kommune.

Movethyvation er en gratis danseuge fyldt med overraskende danseoplevelser i det thyske landskab: Fra Fyret ved Nr. Vorupør over strandpromenaden i Klitmøller til Kanonbrønden i Hanstholm. På disse utraditionelle dansesteder vil Movethyvation give de unge et indblik i dansens vidunderlige verden og præsentere dem for dansestilarter inden for urban, moderne og kreativ dans:

- Movethyvation får base i Kulturrummets lokaler i Thisted, men netop fordi Thy er så rig på smukke og særegne omgivelser, vil vi også tage ud i landskabet og forvandle Thy til en kæmpe dansescene. Tanken er, at dansen bliver en del af omgivelserne, og omgivelserne bliver en del af dansen og koreografien, siger projektleder og danseformidler Sarona Sørensen.

I løbet af de fem dage, hvor Movethyvation danser rundt i Thy, vil de unge lære ny dansetrin og udvide deres eget bevægelsesrepertoirer, så de får redskaber til selv at gå på opdagelse i dansens uendelige univers og udvikle deres egne idéer og koreografier. De unge inddrages i en kreativ proces, der vil udfordre idéen om, hvad dans og bevægelse er, og hvordan det udføres. Kan man danse uden musik? Kan man danse andre steder end i et lokale? Kan man danse uden et spejl?

Nærmere på internettet: kulturrummet.dk/nyheder/2020/maj/movethyvation/ og på Movethyvations instagramprofil: movethyvation

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...