Sæsonen for havebesøg begynder nu

THY-HANNÆS: De grønne tider for havefolket er nu - for havens vækster skyder op med himmelfart. I maj måned lukker de dygtigste havefolk deres haver op for alle haveinteresserede.

Så mangler du ideer, inspiration og måske planter, så tilbyder Thisted Havekreds en række arrangementer, som alle med bare de mindste grønne fingre frit kan benytte sig af.

Det hele begynder på lørdag 11. maj, hvor den første ”Åben have” er hos Gunda og Karl Kristensen i Snedsted på Engkærbro 4.

- En have i den flottere ende, som netop har fået æren af at være præsenteret i en stor artikel i havebladet i marts udgaven, fortæller næstformand i Thisted Havekreds Jonna Nielsen.

- Gunda og Karl Kristensen har kreeret en stor have, blandt andet med en skovhave-afdeling.

De to’s haveinteresse er over 30 år gammel. Undervejs mødte parret den navnkundige havemand P. C. O. Nørgaard i hans planteskole i Sundby Mors. De fik nogle frø med hjem af hans træpeoner og det blev de første planter som Karl Kristensen og Gunda i dag selv laver frø fra.

- De åbne haver er et tilbud til alle haveinteresserede, uanset om man er medlem af Havekredsen eller ej. Det er gratis at komme ind og se og opleve haverne, som vises frem. For dem der har haverne er bare stolte og glade for at vise deres flotte haver frem, fortæller Jonna Nielsen.

Så det er bare om at komme ud og kigge. Nogle steder kan man være heldige at få købt nogle planter med hjem.

Senere følger flere flere arrangementer fra Thisted Havekreds:

21. maj: Plantesalg og byttedag i Thisted Lilleby.

25. maj: Åben have hos Tove Kristensen, Kaldalvej 5, Sennels og Gerda og Hans Olesen, Markvænget 4, Thisted.

29. maj: Om syrenhaven, Heides Planteskole i Thisted.

Der er gratis adgang til arrangementerne.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...