Michael Vendelbo glæder sig bl.a. over hele 10 ny butikker i Thisted by i år

THY-HANNÆS: 2020 er et år, de fleste helst vil have overstået i en fart, mener handelschef Michael Vendelbo fra Thy Detailforum, som foreløbig dækker Thisted, Hurup, Hanstholm og Nr Vorupør. Coronakrisen har sat varige aftryk i Thy, hvor detailhandlen har kæmpet for overlevelse. Missionen er lykkedes, siger han:

- Jeg tror, at jeg taler på vegne af hele detailhandlen i Thy, når jeg siger, at vi aldrig nogensinde har prøvet noget lignende. De seneste 10 måneder har stillet enorme krav til de handlende og til kunderne. Men jeg synes, at vi sammen er kommet fornuftigt i mål, siger Michael Vendelbo.

Han påpeger, at et helt specielt sammenhold i Thy har været afgørende for, at Thy er kommet fornuftigt igennem alle ”covid-19 bølgerne”, som han kalder dem:

- Selvfølgelig er vi ramt af, at regeringen har opfordret danskerne til at handle på nettet. Det har været regeringens og Sundhedsmyndighedernes holdning, at det er bedre at stå i kø for at få sine pakker udleveret end i en kø for at købe julegaver i en fysisk butik, siger Michael Vendelbo, der er helt med på, at hensynet til folkesundheden skal vægtes højest.

- Det har vi gjort i detailhandlen under hele pandemien indtil nu,m og det bliver vi også ved med. Skrækscenariet fra forårets og også ”julens” nedlukninger sidder dybt i alle i detailhandlen, siger Michael Vendelbo.

Der roser thyboerne for at stå sammen:

- Thyboerne har en særlig evne til at stå sammen, når det gælder. Det er fantastisk at opleve og helt klart også noget af det, der er afgørende for, at detailhandlen kommer helskindet igennem 2020, siger han.

Netop det at stå sammen fik også tændt op under et nyt og tæt samarbejde mellem de tre store erhvervsorganisationer i Thy:

- Ret hurtigt fandt Thy Erhvervsforum, Thy Turistforening og Thy Detailforum sammen om at finde nogle løsninger, der kunne være med til at løfte alle dele af vores lokalsamfund. Det samarbejde mundede ud i ”Tour de Thy”-projektet, der lynhurtigt søsatte 10-20 coronasikrede tilbud om dagen i en tre-måneders-periode til alle vores gæster og borgere, og som synliggjorde Thys mange kvaliteter over for resten af Danmark. Bl.a. var det medvirkende til, at vi fik en lang sommer, der strakte sig helt hen til nedlukningen af Thy i november, siger Michael Vendelbo.

Samarbejdet stod også skulder ved skulder med Thisted Kommune i forbindelse med nedlukningen i november, da borgerne lynhurtigt skulle informeres om, hvad der var hoved og hale i de nye anvisninger fra myndighederne:

- Det samarbejde er så frugtbart for Thy, at det bør fortsætte fremadrettet, og det er jeg også overbevist om sker, siger han.

Hvor 2020 har været udfordringerne år, ser Michael Vendelbo ind i 2021 med fortrøstning:

- Nu kommer vaccinerne i løbet af de kommende måneder, og det vil også betyde, at vi stille og roligt kommer tilbage til en mere normal hverdag. Dermed er ikke sagt, at de store event med 10.000 mennesker i byens gader står lige for døren. Det kommer formentligt først i 2022. Men vi er allerede i gang med at planlægge et stort program med oplevelser for hele familien i 2021. Et kæmpe katalog over ideer, som vi kan realisere, i takt med at restriktionerne hæves. Det tror jeg, at vi alle ser frem til, siger handelschefen.

Han glæder sig over, at året har betydet vækst i antallet af butikker i Thisted by:

- Vi har fået over 10 ny butikker i løbet af året og har meget få ledige butikslokaler ledige i byen. Den tendens skal vi gerne fortsætte og gerne udbygge ved fortsat at sætte Thisted by på danmarkskortet som Nordvestjyllands absolut mest spændende handelsby. Det kommer til at ske gennem et fortsat højt aktivitetsniveau og en målrettet marketing- og kommunikationsindsats, siger Michael Vendelbo og tilføjer:

- Nu skal vi have pandemien væk, vaccinationerne i gang og bragt os selv i en situation, hvor tallene gør, at vi kan åbne samfundet igen på en forsvarlig måde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...