Lokalt kan koncerten opleves i Thisted Kirke lørdag aften 9. november

THISTED: Så tager Thy Kammermusikfestival igen på tour - både for at spille kammermusik af høj kvalitet og for at udbrede kendskabet til festivalen, som holdes hvert år i august i det nordvestjyske. Turneen starter i Thisted Musikteater lørdag aften 9. november.

Ved fire danske og én svensk koncert spiller bratschist og professor Tony Nys, Bruxelles, og fire tidligere deltagere i kammermusikfestivalen værker af Franz Schubert, Poul Rovsing Olsen, Johan Halvorsen og Wolfgang Amadeus Mozart.

Jens-Henrik Bech fra festivalens bestyrelse fortæller, at koncerten indledes med klassisk kammermusik, nemlig den iørefaldende kvartetsats fra en ufuldendt strygekvartet af Franz Schubert. Mere moderne toner præsenteres vi for gennem den danske komponist Poul Rovsing Olsens værk fra 1982. Han var oprindeligt uddannet jurist, men det var som komponist og som forsker af musik fra fremmede himmelstrøg, bl.a. Indien og Persiske Golf, han gjorde sig bemærket. Det værk, som opføres ved koncerten, har titlen ”A Dream in Violet”. Den blev hans sidste komposition og vidner om påvirkning fra både arabisk og indisk musik. I den norske komponist Johan Halvorsens variationsværk over et tema af G. F. Händel er vi tilbage I 1800-tallets virtuose stil, mens koncertens sidste værk, W. A. Mozarts strygekvintet fra 1787, bringer os endnu længere tilbage i tiden - til wienerklassikken, hvor den er en af periodens store kammermusikværker. Koncertens blanding af gammel og ny musik er karakteristisk for repertoiret for Thy Kammermusikfestival, der næste år åbner dørene for en ny sæson 9.-24. august - for 27. gang.

Nærmere oplysninger på festivalens hjemmeside: www.thychambermusicfestival.dk/dk/

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...