COWI's fotobil har gennemfotograferet Thy

THY: Det er blevet til 102.000 km veje, der er blevet gennemfotograferet med 360 graders panorama-kamera.

I forrige unge var en af rådgivningsfirmaet COWIs 12 fotobiler med den lange "kamerastang" monteret på taget, rundt i Thy for at tage sæsonens allersidste billeder.

De opsigtsvækkende biler har i perioden april til september kørt på samtlige offentlige veje i Danmark.

Med højopløselige GPS-styrede 360 graders kamera på en høj stang på taget, har de fotograferet hele vejen rundt for hver syv meter de har kørt.

Nøjagtige og nyere billeder af vejene er blevet et vigtigt arbejdsredskab for kommuner og virksomheder. For nu skal behøver forvaltningen ikke altid at sende en sagsbehandler ud af huset. Nu kan "besøget" på vejen bogstaveligt klares via computeren og det giver store besparelser for kommunen, fortæller mapping-manager hos Cowi Lars Flemming til Thisted:Posten og fortsætter.

- Det er først og fremmest kommunerne der efterspørger DDG's (Danmark Digitale Gadefoto.red) muligheder. Men DDG er også efterspurgt hos staten, forsyningsselskaber, regioner, finans, forsikrings og ingeniørvirksomheder.? For eksempel har SKAT besluttet at benytte systemet til de nye ejendomsvurderinger.

Vi opererer med højere dækning, tæthed og aktualitet end den, andre leverandører af lignende tjenester kan tilbyde.

Det er ikke muligt for private at kigge i den store COWI- fotodatabase, som virksomhederne køber sig adgang til.

Men Lars Flemming vil ikke afvise, at når næste fototur skal køres i 2020, så kan det muligvis blive med offentlig adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...