Det sker på anbefaling af Dansk Sejlunion som følge af coronaudviklingen

THISTED: Dansk Sejlunion har meldt ud, at det tydeligt anbefales, at alle sociale aktiviteter i klubhuse aflyses som følge at de seneste udmeldinger fra regeringen. Her lyder det fra Dansk Sejlunion, at på linje med andre udendørs idrætter i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), ændret anbefalingerne vedrørende udendørsaktiviteter. Grænsen for forsamlingsforbuddet er ændret. Desuden er der ændret anbefalinger vedr. brug af klubhuse, omklædningsrum, badefaciliteter og toiletter. Hvis man er i tvivl, bør man følge et forsigtighedsprincip.

Dansk Sejlunion forsætter her udtalelsen med at fortælle om de individuelle sejleres restriktioner:

”Retningslinjerne for sejlklubber er opdateret på denne baggrund. Det samme gælder anbefalingerne på siderne for den enkelte sejler, sejlerskoler, prøver, træning og kapsejlads. Desuden har vi udarbejdet en særlig side med de hyppigste spørgsmål og svar om corona og sejlsport.”

Thisted Sejlklub har også direkte forespurgt om en ”caféregel” kan kompensere, hvor Dansk Sejlunion svarede: ”I kan gennemføre almindelig mødeaktivitet i bestyrelse og udvalg, undervisning af elever, o.s.v., men I bør ikke mødes til hygge, tant og fjas i klubhuset. Fællesspisning i klubhuset m.v. er derfor en dårlig idé.”

Som en konsekvens af ovenstående har Thisted Sejlklub meddelt, at de man nu lukker klubhuset.

Dog fortæller sejlklubben i en meddelelsen, at man fortsat vil sejle kapsejlads, men under hensyntagen til de gældende regler omkring forsamlingsforbud og afstandskrav m.v.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...