Under coronakrisens første tid donerede klubben 10.000 kr. til påskemad til familier, der var ramt af coronanedlukningen

THISTED: Da Danmark lukkede ned 11. marts på grund af coronakrisen, blev også Thisted Rotarys planlagte aktiviteter lukket. Flere af de planlagte aktiviteter var aktiviteter, der indebar donationer, f.eks i forbindelse med Stafet for Livet. Nu er klubben så startet igen forsigtigt, hvor alle anvisninger stadig følges, fortæller Jørgen Gravesen fra klubben:

- Nedlukningen af Danmark blev snart en udfordring for nogle familier, der nu udover at børnene skulle være hjemme hele tiden, måske også mistede sit job eller sin faste tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi hørte en del i pressen om store udfordringer, som mange familier pludselig havde fået med at få dagligdagen til at hænge sammen, siger Jørgen Gravesen.

Klubben følte derfor, at det var naturligt at tage kontakt til Home Start Thisted, der tidligere har fortalt om arbejdet med at hjælpe familier i dagligdagen, og Rikke Kirk, der er leder af Home Stat kunne bekræfte, at også i Thisted var flere familier kommet i klemme i den ny situation. Påsken stod for døren, og mange familier kunne ikke se sig ud af halvanden uge, der traditionelt kræver lidt ekstra mad etc., så klubben donerede 10.000 kr. til Home Start, øremærket til mad, god sund mad, der kunne forsøde påsken for de familier, Home Start vurderede havde størst behov. Klubben tog kontakt til Spar Go’ Mad på Iversensvej og aftalte, at der blev sammensat pakker med mad efter Home Starts ønsker. Go’ Mad lovede at yde et bidrag, såpakkerne kunne indeholde så meget som muligt for pengene.

Onsdag 17. juni, hvor Thisted Rotary Klub igen kunne mødes, blev der overrakt et synligt bevis på donationen til Rikke Kirk, og hun fortalte, at 11 familier havde modtaget måltider til hele påsken og endda lidt til. I pakkerne var der ligeledes frugt og grønt. Pakkerne blev modtaget af familierne med glæde og sendte et lille lys ind i den ellers trange hverdag.

Thisted Rotary Klub har bestået siden 1943 og er stadig meget aktiv. Klubben har i år 50 medlemmer, der aktivt deltager i klubmøderne hver onsdag aften, og klubben har stadig åben for tilgang af nye medlemmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...