Men først skal man skaffe 70.000 kr. til den australske fire-mands-coastalbåd og en trailer

THISTED: Skal man holde på generationer i vandsporten, skal man tænke nye veje - så også de unge stadig finder vej til roaktiviteterne på vandet. En helt ny bådtype kan tilbyde action til de unge, der søger mere gang i den - end en tur på den stille fjord. Nemlig en tur ud i de store bølger.

Sådan en bådtype vil Thisted Ro- og Kajakklub købe hjem til Thy.

Klubben har tænkt sig at købe en kæmpe robåd til klubben, en såkaldt fire-mands-coastalbåd. En bredere og meget stabil bådtype, som kan klare de store bølger, og som også kan sejle i Vesterhavet. Båden har sin oprindelse i Australien, hvor den gode balance og den hurtige fart hurtigt blev en succes i de australske bølger

Nu vil Thisted Ro- og Kajakklub gerne hjemkøbe den første fire-mands-coastalbåd. Men først skal pengene findes:

- Vi skal bruge mindst 70.000 kr. Det har vi ikke i klubkassen. Så det skal vi ud at finde ved hjælp af sponsorer, siger Erika Brøndum, bestyrelsesmedlem med indsigt i coastalbådtypen,og fortsætter:

- Båden er rigtig noget for unge mennesker. Den er 1,4 meter bred og 11 meter lang. Og man kan sejle hurtigt. Typen er perfekt til store bølger.

Erika Brøndum fortæller, at klubben gerne vil bruge båden i havet ved Cold Hawaii. Det kræver dog, at der indkøbes en trailer også.

- Det gode ved den nye bådtype er, at den er nem at lære nye roere op i. Og fordi den er hurtig, robust og nem at sejle i, er det den perfekte startbåd til rosporten, siger Erika Brøndum og fortsætter:

- Den er bygget i glasfiber og ikke i træ som mange af de andre både vi har. Både som skal vedligeholdes hele tiden.

Nu skal Thisted Ro- og Kajakklub til at søge fonde og sponsorer til indkøb af den nye båd. Og går alt efter planen, kan den købes til brug i maj-juni 2020.

Indtil roklubbens egen båd engang ankommer, vil klubben låne Skive Roklubs båd i en måned, så medlemmerne kan stifte bekendtskab med den nye action-båd i de lokale farvande.

Af Ole Iversen og Alen Durakovic

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...