Det tager i gennemsnit 13 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse

THISTED: I Thisted tager det i gennemsnit 13 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i Mariagerfjord tager 61 dage og i Jammerbugt 53 dage at få grønt lys til at stikke spaden i jorden, viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Det bør ikke tage mere end 14 dage, mener Dansk Byggeri Nordjylland.

Det tager i gennemsnit 61 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen, og håndværkeren kan komme i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten.

Hvis du derimod skal bygge i Thisted, så er papirarbejdet klaret på i gennemsnit 13 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der omhandler både erhvervsbyggeri og boligbyggeri.

- Det er da tankevækkende, at vi i Nordjylland kun har en kommune, som kan leve op til det. I Hjørring, Vesthimmerland, Aalborg, Læsø, Morsø, Rebild, Jammerbugt og Mariagerfjord tager det i gennemsnit mellem en og to måneder at få en byggetilladelse. Det er lige lovlig lang tid. Jeg håber derfor, at de kommuner vil kigge mod Thisted for at se, om ikke de kan lære noget af den måde, som de organiserer sagsbehandlingen på, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger er ikke en undskyldning for alt for lange ventetider, mener Dansk Byggeri Nordjylland.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse var for kommunerne i Region Nordjylland i 2017 på 34 dage. I 2018 er ventetiden i gennemsnit steget til 38 dage, viser Dansk Byggeris tal.

Analysen kan ses her på danskbyggeri.dk/media/38203/notat-om-byggesagstider.pdf

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...