Workshopper og teaterforestilling i Vestervig tordag 28. november med Det Olske Orkester i samarbejde med Thisted Teaterkreds

VESTERVIG: Thisted Teaterkreds inviterer nu til et særligt arrangementet i Aktivitetscenter Vestervig-Agger i Vestervig torsdag 28. november med Det Olske Orkester, som præsenterer ”Nordjyllands salt” - et projekt med fokus på børn og unge, deres identitet og deres relation til kultur og kunst. Projektet er støttet af Region Nordjylland og Spar Nord Fonden.

Selve forestillingen spiller både over middag og om aftenen, men ind imellem er der workshopper, og efter forestillingerne er der oplæg ved sognepræst Claus Nybo, Vestervig og Agger, om Indre Mission og det grundtvigske.

Med afsæt i en scenekunstforestilling arbejdes der med unge både praktisk og intellektuelt med temaet identitet - den enkeltes identitet, lokal kulturel identitet, national identitet og global identitet. Man tager udgangspunkt i den store drukneulykke ved Harboøre 1893, der førte til missionens fremvækst på Vestkysten, og er inspireret af Hans Kirks roman ”Fiskerne”. Dette lokale udgangspunkt udtrykkes i de større temaer om identitet. Projektet er et samarbejde mellem Aalborg Teater, Det Olske Orkester, fem teaterforeninger i regionen; Lemvig, Morsø, Thisted, Vesthimmerland, Mariagerfjord samt Limfjordsteatret og universiteterne i Aalborg, Aarhus og Københavnsamt skoler, biblioteker, provstier, kommuner m.fl. i Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...