Tonsvis af slam er væk og grusbunden i den gamle grusgrav er genetableret

VILLERSLEV: Thys største fiskeland i Villerslev er nu klar til den 25. sæson, efter en omfattende renovering - helt fra bunden - bogstaveligt. 1. maj kunne fiskelinerne atter kastes ud i søen igen.

Hele sæsonen 2018 blev brugt til det store arbejde - hvor fiskesøerne var lukkede.

Et arbejde der nu har båret frugt.

Tonsvis af slam er væk og grusbunden i den gamle grusgrav er genetableret. Søer er forandret fra plumret mose i landbrugslandet til krystalklar sø i et 30 hektar stort naturområde.

- Vi havde i årevis været plaget af tilgang af næringsrigt drænvand. Det er historie nu. Drænene er væk og vandsituationen i søen er helt anderledes. I dag kan man se bunden og livet i søen, fortæller Thorvald og Anni Thomassen, mens de viser deres nye store indbydende fiske og naturområde frem.

En stor ørred kommer svømmende forbi, i skyggerne fra de mange vandplanter der allerede vokser.

- Det er sådan at vi gerne vil have vores 10.000 kvadratmeter sø skal fremstå. Som en svensk skovsø i et område i naturlig balance. Hvor der er plads til gæster på de nye omkringliggende rekreative arealer. Men ikke mindst: hvor der er plads til naturligt liv: odder, frøer, sommerfule, insekter og fugle, lyder der fra Thorvald og Anni Thomassen, der fortsætter:

- Nu kan vi tilbyde vore gæster en totaloplevelse, hvor man kan nyde fiskeriet i ro. Den eneste lyd man vil kunne høre er musvågens skrig eller ørredens plask i overfladen. Og familien kan naturligvis komme med. Mor kan endda ligge og slikke sol.

Ud over den oprensede sø, er der etableret et nybygget renserum, hvor man også køber sin billet.

Der er tilført bålpladser og bænke.

En stor ø midt i søen er fjernet og har givet endnu mere udsyn og overflade areal.

Der er plantet ny skov på det efterhånden 30 hektar store område omkring søerne.

For udover den ”nye” fiskesø, kan Sydthy Fiskeland også tilbyde geddefiskeri i anden stor sø.

Nu er der sat flere slags ørreder ud som kan fanges hele sæsonen - hvor der er åbent hver dag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...