Andreas Kanstrup Madsen fra Nors fik en sølvmedalje

HANSTHOLM: Andreas Kanstrup Madsen, Nors, og mester Jarl Knudsen, Svend Knudsen - Elektriken Thy i Hanstholm er begge stolte.

For i fredags kunne elektrikermesteren hænge en flot sølvmedalje på brystet af husets nyudlærte svend.

Den er han blevet tildelt for en ekstraordinær præstation ved svendeprøven.

Sølvmedaljen den største udmærkelse man kan få indenfor eletrikeruddannelsen - men så skal man også præstere en række 12-taller og levere en ”særdeles veludført fagprøve med fremragende dygtighed”.

For Andreas Kanstrup Madsen er det en foreløbig kulmination i sin karriere som elektriker. En ”gnist” han har haft siden har var lille dreng - det at rode med elektronik og strøm.

- Vi var en kun to i vores klasse på 14 elever, der blev indstillet til den fine udmærkelse, lyder det fra den nyuddannede svend, der afsluttede sin fire-årige uddannelse i sommer.

Også for mesteren er det en glæde at nu have den tredie lærling der opnår sølvmedaljen i firmaet.

- Det gør da os i firmaet glade og stolte. For vi stræber efter at vore elever får en bred faglig uddannelse, og at de prøver mange ting indenfor faget: industri, netværk og data. Det synes jeg som arbejdsgiver at vi i faget er forpligtet til - for at få nogle lærlinge uddannet der kan deres fag bredt, siger Jarl Knudsen.

Andreas Kanstrup Madsen har uddannet sig med speciale i: netværk og kommunikation, autoanlæg på maskiner, design af strømstyring af lys og programmering af netværk.

Den sølvbelønnede svend fortsætter i firmaet i Hanstholm.

For der er efterspørgsel efter gode folk i faget.

Men som mesteren udmærket ved, så fortsætter de allerdygtigste ofte med at læse videre.

- Den er så den risiko vi må løbe, lyder det fra Jarl Knudsen med et glimt i øjet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...