"Arctic January - A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp". der vandt den fjerde Cold Hawaii Film Festival

KLITMØLLER: Den fjerde Cold Hawaii Film Festival på Danmarks Rygrad blev udsolgt på rekordtid, og film-kvaliteten har aldring været højere.

Syv film blev indleveret og det antal er arrangørerne tilfredse med. Ikke mindst fordi niveauet var højt, især hos vinderfilmen af den norske arktiske surf-fotograf Hallvard Kollveit.

De syv film blev bedømt af et dommerpanel lørdag aften med Oscar nominerede Aske Bang blandt dommerne.

Det blev den norske film "Arctic January - A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp". der vandt den fjerde Cold Hawaii Film Festival, der blev afviklet li et totalt udsolgt Æ Kassehus i Klitmøller.

Vinderfilmen indeholdt alle de ønskede elementer: fremragende surf - med surf fra øverste hylde filmet på et af nordens koldeste steder, Lofoten i Norge, med sne på bjergtiderne i baggrund.

En film af god teknisk kvalitet og med en god storyline. Filmen er instrueret og produceret af norske Hallvard Kollveit og klippet og co-fotograferet af svenske Jonathan Strömberg.

Hovedrollen i filmen var lokal, den regerende Danmarksmester i surf-disciplinen Mens Open, Oliver Hartkopp fra Klitmøller. Hovedpersonen var rørt efter sejren i filmfestivalen: - det her havde jeg ikke set komme. Jeg er dybt taknemmelig for opbakningen hos juryen og publikum. At filme og surfe på Lofoen har været en fantastisk oplevelse, langt ud over det sædvanlige. Og at vi så vinder, er endnu vildere, lød det fra Oliver Hartkopp.

Den kun 11 årige Oliver Bergmann fik filmdebut, da han deltog i Cold Hawaii Film Festival med filmen "Blue Water". En næsten Monty Phyton insporeret kort film, der var aftenens største publikumsmæssige udfordrer til vinderfilmen.

Tredjepladsen gik til filmen "På beløbet", der Mor Maluka og konen Vahine´s tur - eller mislykkede forsøg på at komme afsted på ferie til Tahiti.

Medarrangør Morten Duus var glad efter festivalen var slut og en vinder var fundet. - Filmene afspejlede en passion og stolthed til surfsporten. En lyst til at vise det man kan. Og niveauet var rigtig højt, lyder det fra Morten Duus, der har arrangeret festivalen sammen med festivalleder Alicja Cupial. De to glæder sig over over, at opbakningen til festivalen blandt filmmagere, publikum og sponsorer er stigende. Vi havde udsolgt af billetter en uge før festivalen, og vi har gæster fra otte lande.

Festivalen kan også være med til at sætte Cold Hawaii på det kulturelle verdenskort, lyder det fra de to. ?Betingelserne for at indlevere film til festivalen er at filmene skal være optaget i de nordiske lande samt at surf skal indgå på een eller anden måde.

Vinderfilmene kan ses på festivalen Facebookside fra søndag 6. maj.

Cold Hawaii Film Festival er tilbage den 3.-4. maj 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...