Fællesspisningerne er netop begyndt på den tredje sæson

VORUPØR: Fællesspisningerne, den sidste mandag i måneden i Vorupør, er netop begyndt på den tredje sæson.

Mandag aften var der igen fuldt hus i det nu ombyggede sløjdlokale i den tidligere Vorupør Skole. Her gik gæster til de dækkede borde under farverige malerier af Bjørn Søndergaard - der også er fast med til fællesspisningerne.

Aftenens menu er Forloren Hare a la Umut, med ostekage og kaffe på menuen, og som altid er der folk på ventelisten til de populære fællesspininger.

En af initiativtager til fællesspisningerne er Bente Wehrenberg, som selv er i køkkenet denne mandag.

For det er ikke de samme der står ved gryderne. Det er delt ud på tre hold - heraf ét mandehold.

- Vi var tre der var til en torskespisning engang, og fik ideen til at prøve at lave fællesspisning i Vorupør. Det gik rent ind, og man kan da vist godt sige, at det er blevet en stor succes. Der er et behov for mange - også i Vorupør: at mødes, få sig noget god mad og en god snak. Og konceptet er klart: det hele er overstået på to timer, fortæller Bente Wehrenberg.

Selve madlavningen kan dog ikke overstås på to timer. Køkkenholdet på seks mødes allerede om eftermiddagen i det ombyggede, tidligere skolekøkken, og forbereder aftens menu.

En af dem på holdet denne første mandag i sæsonen er Lis Kristensen.

Hun har travlt med at skære skiver af den mørbradfyldte forlorne hare.

- Det giver sammenhold i byen. Vi mødes - både enlige og børnefamilier. Og så er det sjovt at lave noget for andre, lød det fra den travle kogekone denne aften. Menuerne som holdene selv sætter sammen består altid af gedigen god dansk mad - men gerne med et twist. Vi har fået: farserede porrer, mørbradgryde, tarteletter, minestrone suppe, kalvefrikassé, gule ærter, torskesalat og stjerneskud. I december slutter vi altid sæsonen af med en kæmpe julefrokost, fortæller Bente Wehrenberg.

Prisen for at deltage er en flad 50’er. Det skal nemlig være billigt og med omkring de 40 gæster i en fyldt sal, så kan vi overskue arrangementet - selv om vi sagtens kunne gøre det større med flere gæster, lyder det fra en af initiativtagerne, mens hun finder husets nyindkøbte højskolesangbøger frem.

For ved fællesspisningerne skal der altid synges.

En enkelt udvalgt sang og den faste: Vorupørsangen af Johannes Rasmussen: ”Her er friske fisk og krabbeklør”.

De næste fællesspininger er: sidste mandag i februar, marts april, august, september, oktober og november.

Og vil man gerne med, så er det med at komme på ventelisten.

Der ringes næsten altid til dem, der står øverst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...