Tre dage før resten af landet kan filmen ses i Thisted

THISTED: En ny dokumentarfilm tager publikum med bag Casper Steinfaths 147 kilometer lange padletur over Skagerrak. Filmen SKAGERRAK får gallapremiere i Kino 1-2-3 i Thisted fredag 3. Maj.

Det var 18. marts for et år siden, at den 25-årige padlesurfer fra Klitmøller som den første i verden padlede fra Danmark til Norge.

Nu er dokumentarfilmen, der går bag om Skagerrak-toget, færdigklippet, og Klitmøller-surferen glæder sig til at se rejsen genfortalt på det store lærred sammen med sin hjemegn i Thy.

- Jeg får de vildeste sommerfugle i maven bare ved at tænke på, at min familie, mine venner og resten af Thy kan se filmen for første gang sammen med mig. Jeg er stolt over, at den får premiere i Thy, for filmen betyder så meget for mig. Jeg er virkelig spændt på at genopleve den magiske stemning og de mange vilde følelser fra turen, siger Casper Steinfath.

Filmen er ikke en typisk sportsdokumentar, der fokuserer på medaljer og sejre.

I SKAGERRAK følger vi Casper Steinfath helt tæt i tiden mellem det første, mislykkede forsøg på at krydse Skagerrak i 2017 og til det succesfulde togt den 18. marts sidste år. Kameraet er den berømte flue på væggen, der viser Casper Steinfaths kamp mod sig selv, om at bede om hjælp, om at tvivle og om at følge sin drøm uanset omkostningerne.

Thyboerne får først chancen for at se filmen, som har premiere som en del af Cold Hawaii Surf & Film Festival 3. og 4. maj.

Filmen spilles i to biografsale i anledningen af premieren og filmen har derefter premiere i København 7. maj.

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...