Blodpølsens Venner har netop kåret årets vinder

THISTED: I denne uge var Blodpølsens Venner samlet for årets store begivenhed. Der skulle smages på blodpølser. Hele syv forskellige pølser skulle testen af foreningens medlemmers smagsløg ved en blindsmagning.

Det blev SPAR Thisteds slagtermester Kasper Christensen der kunne sole sig i sejren over kollegaerne.

De håndlavede pølser kom fra syv forskellige slagtere i Thy og Mors i Fjerritslev. Blodpølsen, som tidligere blev den kaldt sortpølse i Thy, sælges først og fremmest op mod jul.

Hos SPAR Thisted er der allerede solgt 30 kilo blodpølse her til jul.

Men slagtermester Kasper Christensen forventer at der nu med prisen vil komme yderligere efterspørgsel efter den gamle ret, der i modsætning til hvad mange måske tror og rynker lidt på næse af, er lavet af rigtigt meget blod. Så forholder det sig faktisk så, siger Kasper Christensen, at blodet kun udgør omkring 15 procent.

Ellers er grund-ingredienserne i en god gammeldags blodpølse: Havregryn, farin, rosiner, skårets fedt og æblestykker, rugmel, æblestykker og julekrydderi.

Udover Spar Thisted var der indleveret blodpølser fra Meny i Fjerritslev, Vorupør Slagter, Den Gamle Slagter, Erslev Slagter, Slagteren på Møllevej og Skjoldborg/Hanstholm Slagter.

Blodpølsens Venner har i øvrigt Bernt Petersen som formand, John Holst er kasserer og derudover er Poul Tovsig med i bestyrelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...