Snedsted fik torsdag nye møbler i byrummet

SNEDSTED: Snedsted fik torsdag nye møbler i byrummet i forbindelse med det store i gangværende områdefornyelsesprojekt i byen, som er godt undervejs og nærmer sig en afslutning.

Tømrerfirmaet Vestergaard fra Hundborg havde den store kran i gang, da der torsdag blev eleveret ni særdeles solide og meget tunge egetræs ”møbler”, som blev placeret to steder: på torvet og ved hallen.

Møblerne er bygget af bundsolide egekævler, der er skruet sammen med rustfri beslag. Lige til at sidde på på en lun dag.

- Det er ikke nogle møbler, der sådan lige er at flytte med, fortæller Ronnie Vestergaard, medejer af Tømrerfirmaet Vestergaard.

- De er reelt bygget af store egeplanker i 40 x 40 cm eller i 40 x 20 cm. De største sæt vejer over to tons, fortæller han.

- Det har været en spændende opgave. Ikke en opgave som vi har tjent meget på. Men vi er glade for at have været med til, som et lokalt firma, at levere noget der vi bestå i mindst 40 år, siger Ronnie Vestergaard.

- Egetømmeret er leveret af et dansk savværk. Men er skovet i Polen som FSC-certificeret tømmer, siger Johnni Vestergaard, anden medindehaver af tømrerfirmaet, og fortsætter:

- Det har været en god opgave. For egetræ er et skønt materiale. Super solidt. Vi har afpudset tømmeret, rundet kanterne og skruet det sammen, til møbelsæt. Jeg synes det passer rigtig godt ind i Snedsteds nye byrum.

De nye byrumsmøbler er vedligeholdelsesfri.

De vil i løbet af årene tage en grå-sort farve.

Møblerne er bygget efter tegninger fra landskabsarkitekterne LABLAND, som har tegnet byfornyelsen i Snedsted.

Hovedentreprenør for arbejdet er Thy Slam, som har fået Hundborg Anlægsgartneri til at stå for bede, beplantninger mm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...