Thyboen Søren Dahl og klimakaravanen lander fredag på Store Torv i Thisted

THISTED: Hvordan kan man gennem at spare på energien i hjemmet, på farten og i byen være med til at løse klimakrisen.

Det er noget af det, radiostjernen og thyboen Søren Dahl og klimakaravanen Danmark for Målene, sætter fokus på, når de gæster Store Torv i Thisted fredag 13. september.

- Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie, mens mange fattigere lande udleder enorme mængder CO2 ved at lave mad over åben ild, fortæller handelschef Michael Vendelbo.

Mål 7 handler om at give alle adgang til pålidelig bæredygtighed og moderne energi til en overkommelig pris.

I den vestlige verden skal olie og kul fx skiftes ud med energi fra sol, vind og vand.

Lokalt kan man bidrage til at løse et globalt problem ved fx at stille krav til forsyningsselskaberne og ved at energioptimere vores boliger.

- En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er LED-belysning, kan give store besparelser i CO2-regnskabet og pengepungen. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer m.m. Mange danskere gør allerede meget på dette område, for vi er godt på vej i lille Danmark. Men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi kan blive endnu bedre og vise vejen for andre lande, fortæller handelschef Michael Vendelbo.

Søren Dahl er kendt fra radioprogrammerne Cafe Hack og Dahl på Hack. Når Søren kommer til Thisted, vil han lave et ”Cafe Hack”-agtigt lokalt indslag med fokus på klimaet.

Klimafokus har været succes

Med besøget fra Søren Dahl og Klimakaravanen Danmark for Målene, sætter Thy Detailforum punktum for arrangementerne, der har fundet sted i Hurup, Hanstholm og Thisted.

- Vi har gennemført seks forrygende arrangementer, hvor vi har understøttet ét eller flere af FN´s Klimamål, og det har været en succes. Store dele af Thys befolkning har slået vejen forbi i en af byerne. Især skolerne har været synlige blandt andet i Hurup, hvor vi hver gang har haft besøg af flere end 100 skolebørn til arrangementerne, fortæller Michael Vendelbo.

Han glæder sig over, at handelsstandsforeningerne i Hurup og Thisted samt Centerforeningen i Hanstholm har bakket op om arrangementerne - samt det økonomisk samarbejde med Thy erhvervsforum og Thisted Kommune, der har gjort de seks arrangementer til en realitet.

- Det understreger endnu en gang, at står vi sammen i flok kan vi få endnu flere til at elske Thy, og bakke op omkring det fællesskab, der er både lokalt i byerne, men også i en geografisk relativ stor kommune, som Thisted Kommune er det, siger Michael Vendelbo.

Danmark for Målene afvikles på Store Torv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...