100 var mødt op til indvielsen af samlingsstedet beliggende mellem skole og sparekasse

SØNDERHÅ: Det var en årelang drøm, der lørdag gik i opfyldelse for borgerne i Sønderhå, da snoren for byens udendørs samlingssted blev klippet.

100 var mødt op til indvielsen af samlingsstedet beliggende mellem skole og sparekasse.

Snoren blev klippet af viceborgmester Niels Jørgen Pedersen og Per Nørgaard Nielsen, direktør for Sønderhå-Hørsted Sparekasse.

Det udendørs samlingssted, som altid der åbent for alle, består af en stor multibane med kunstgræs, asfaltdekorationer: blandt andet kæmpe dartskive og alfabetets bogstaver, samt en motorik og balancebane.

Et stort projekt centralt i byen, beliggende mellem skole og sparekasse, der nu er afsluttet efter hårdt arbejde. Men det har også været et lærerigt projekt, og ikke mindst: det har bragt folk i Sønderhå tættere sammen.

- Det er godt nok mange timer, der er gået forud. Men opbakningen har bare været flot hele vejen igennem, fortæller en af ildsjælene Stine Kvejborg, bestyrelsesformand for Sønderhå Hørsted Friskole.

- Vi er alle sammen blevet meget klogere undervejs, og lært meget om det at søge fonde. Og vi har i hvert fald lært, at skal der ske noget i vores lokalsamfund, så er det ved at vi selv går forrest. For vi er stærke sammen. Det beviser det her projekt, lyder det fra en anden af de mange der har været med hele vejen: Søren Tolbøll, fra Sønderhå-Hørsted Borgerforening.

Projektet løber op i i alt 550.000, som er fremskaffet ved cykelsponsorløb i sommers, samt en række tilskud fra kommune, fonde og private virksomheder.

I det nævnte beløb er ikke medregnet de mange mandetimer som blandt andet lokale håndværker og virksomheder har doneret.

Det udendørs samlingssted er igangsat af Borgerforeningen, idrætsforeningen, friskolen og kulturcenteret i Sønderhå.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...