Cand. theol. Birger Langkjer er sønnesen af den kendte provst Georg Langkjer, som i 40 år var sognepræst i Hunstrup og Østerild

HUNSTRUP: Søndag formiddag 28. juli er det teolog Birger Langkjer, Kolding, der prædiker i Hunstrup Kirke, mens sognepræst Finn Feilan, Klitmøller, står for liturgien. Han er ferieafløser for konstitueret sognepræst Mariane Madsen, Fjerritslev. Birger Langkjer mangler nemlig endnu ordinationen, før han kan forestå en hel gudstjeneste, fortæller Mariane Madsen.

Birger Langkjer er barnebarn af Georg Langkjer (1916-2003), der 1945-85 var sognepræst i Hunstrup og Østerild og fra 1971 tillige provst i Thisted Provsti.

Birger Langkjer er selv teolog og har også gennemført undervisningen på Pastoralseminariet. Han blev cand. theol. 2000 fra Aarhus Universitet og, foranlediget af Johannes Aagaard, tilknyttet Institut for nyreligiøse studier som akademisk medarbejder. Det førte videre til nogle års ansættelse på Dialogcentret i Aarhus, hvis mission var en kritisk dialog med nyreligiøse bevægelser.

Birger Langkjer har skrevet bogen ”Sekter i Danmark” med fokus på fire sekter, bl.a. Scientology og Faderhuset.

I dag er Birger Langkjer ansat i Bilka, fortæller Mariane Madsen, men overvejer et karriereskift:

- Birger og hans familie var til gudstjeneste i Hunstrup en søndag i forsommeren, og efter gudstjenesten kiggede de på præstetavlen, og et af Birgers børn fortalte mig, at hans oldefars navn står på præstetavlen. Da så Birger fortalte, at han selv er teolog, tilbød jeg ham, at han gerne måtte prædike ved en gudstjeneste, når de igen var på egnen. Det blev så i min ferie, men jeg agter at deltage i gudstjenesten, fortæller Marianne Madsen.

Som videre siger, at Birger Langkjer fortæller om gode og oplevelsesrige ferier hos bedsteforældrene i Hunstrup Præstegård. Han bor selv i Kolding med sin kone og deres tre sønner.

Ligesom Georg Langkjer ikke løb af tjenesten, har det også været gældende for to af hans børn.

Datteren Anne Kirstine Langkjer, der for nylig prædikede på thybomål i Hillerslev Kirke, var i 37 år sognepræst på Djursland.

Og Birger Langkjer voksede op i Harte Præstegård ved Kolding, hvor hans far Erik Langkjer var præst i 35 år. Erik Langkjer forventes også at deltage ved gudstjenesten i Hunstrup 28. juli.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...