Torsdag stod Snedsted Skole atter på den anden ende

SNEDSTED: Alle elever og lærere glæder sig. Også gamle elever lægger vejen forbi deres gamle skole, når der er Festival på skolen.

Torsdag stod Snedsted Skole atter på den anden ende, da den 21. udgave af skolens festival blev afviklet.

En selvproduceret festival som 9. klasses-eleverne helt står for.

En dag som eleverne glæder sig til gennem skoleårene.

Årets festival havde fået navnet ”Flyvende” og man kunne man næsten også sige, at det store holds imponerende præstation med et show på 46 forskellige indslag over fire timer, krævede at der skulle være fart over feltet.

De 52 elever i 9. A og 9. B var enten på scenen, bag scenen, i køkkenet eller i kostume-rummet. Der skulle oftest løbes stærkt.

Alle havde en opgave, så publikum i salen, hyggede sig med det flere timer lange show, bundet sammen af kompetente toastmastere.

Publikum var skolens elever og om aftenen var det familie og gamle elever, der kunne fornøje sig over elevernes mange numre, der alle var i den muntre ende. Mange med satirisk tilsnit, så dagligdagen på skolen og i Snedsted og omegn kunne genkendes.

- Vi har kun tre dage til at få det hele stablet på benene. Det gælder alt: planlægningen, tekstskrivningen, øvningen, kostumer, videoproduktion, musik, lys, lyd, mad og meget mere.

- Det er stressende. Men sjovt og sindsygt godt for fællesskabet på hele skolen, fra små til store elever, fortæller Cecilie Jensen, ”Informationschef” på Festivalen.

Og netop det at elever bliver presset, er en vigtig del af hele ideen med festivalen, fortæller lærer Claus Hauerberg:

- At eleverne bliver udfordret og sendt ud på dybt vand, er bare så givende for alle elever. De har alle selv søgt om den rolle de har fået i produktionen. Alle er ikke på scenen. Men har lige så vigtige opgaver bag scenen.

At eleverne får en stor og uforglemmelig oplevelse er Claus Hauerberg ikke i tvivl om. For spørger man en tidligere elev fra Snedsted skole, hvad han kan huske fra sin tid på skolen, så er Festivalen altid sikker.

De 46 indslag bestod af en række sjove sketches, sangnumrekonkurrencer, quiz og videoer der blev vist på storskærm.

Hele Festivalen hviler økonomisk i sig selv ved det salg der er i boden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...